Katil İsrail, 15 Filistinli esiri serbest bıraktı

İşgalci İsrail'in aralarında 20 yıldır hapis yatan bir kişinin de bulunduğu en az 15 Filistinli esiri serbest bıraktığı bildirildi. Yapılan açıklamada, esirlerin çoğunluğunun sağlık sorunları nedeniyle özgürlüğüne kavuştuğu aktarıldı.

Katil İsrail, 15 Filistinli esiri serbest bıraktı
Katil İsrail, 15 Filistinli esiri serbest bıraktı
GİRİŞ 15.10.2024 23:17 GÜNCELLEME 15.10.2024 23:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail, farklı cezaevlerinde cezalarını tamamlayan, idari tutuklulardan ve aralarında 20 yıl hapis yatan Nablus kentinden bir Filistinlinin de bulunduğu en az 15 esiri salıverdi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, esirlerin çoğunluğunun sağlık sorunları nedeniyle özgürlüğüne kavuştuğu aktarıldı.

Açıklamada, 7 ay önce Şuafat Mülteci Kampı'nda gözaltına alınan 15 yaşındaki İyad Eşref'in de "uyuz hastalığı" sebebiyle bu sabah şartlı tahliye edildiği belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail'in, Eşref'i ev hapsi ve elektronik kelepçe cezası ve ailesi ile birlikte kalmaması şartlarıyla hapisten çıkardığını kaydetti.

Açıklamada, İsrail'in, mağdurları arasında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu uyuz hastalığını, tedavisini geciktirerek esirlere eziyet etmek ve işkence aracı olarak kullandığına işaret edildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten beri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 11 bin 300'ü geçti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Katil İsrail
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Binaya gireceklerdi mezara girdiler! Kassam Gazze'de İsrail işgalcilerini havaya uçurdu
ABD'den son dakika Timur Cihantimur kararı! Türkiye'ye iade edilecekti