İsrail Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentinde belediye binasını hedef aldı

İsrail savaş uçaklarının şehirdeki belediye binasını hedef aldığı, saldırıda belediye başkanının öldüğü bildirildi.

GİRİŞ 16.10.2024 11:54 GÜNCELLEME 16.10.2024 11:54

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u 6 gün aranın ardından hedef alan İsrail ordusu, güneydeki Nebatiye şehrine de şiddetli hava saldırıları düzenledi.

YEDİ YERE SALDIRDI

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail savaş uçakları Nebatiye kentindeki farklı mahallelerde en az 7 noktayı bombaladı.

Hizbullah'a yakın el-Ahbar gazetesi, İsrail savaş uçaklarının kentte hala faaliyet gösteren Nebatiye Belediyesini hedef aldığını, saldırıda belediye başkanının öldüğünü duyurdu.

LÜBNAN'A HAVA SALDIRILARI

Sosyal medyada, İsrail savaş uçaklarının Nebatiye kentinde yoğun sivil yerleşimin bulunduğu bölgelere düzenlediği şiddetli bombardıman nedeniyle çok sayıda güçlü patlamaların meydana geldiği ve dumanların yükseldiği görüntüler paylaşıldı. İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine 10 Ekim'den sonra ilk defa bu sabah hava saldırıları düzenlemişti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
40 farklı markada zeytinyağı hileli zeytinyağı satışı! Hepsi tek çatı altında...
18 gün sonra cesedi bulunmuştu, Rojin’in ilk muayene sonuçları çıktı!