İsrail ordusu Belediye Meclisi'ni vurdu: Başkan dahil herkes öldü

İsrail savaş uçaklarının şehirdeki belediye binasını hedef aldığı, saldırıda belediye başkanının öldüğü bildirildi.

GİRİŞ 16.10.2024 17:37 GÜNCELLEME 16.10.2024 17:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u 6 gün aranın ardından hedef alan İsrail ordusu, güneydeki Nebatiye şehrine de şiddetli hava saldırıları düzenledi. Saldırılardada Belediye Meclis Binası vuruldu.

TOPLANTI HALİNDEYKEN YAKALANDILAR

Bu esnada acil durum toplantısında olan Nebatiye Belediye Meclis üyelerinin tamamı, Belediye Başkanı Ahmed Kahil'le birlikte hayatını kaybetti.

Gazze’nin kuzeyi yok ediliyor!  Bomba yüklü robotlar kullanılıyorGazze’nin kuzeyi yok ediliyor! Bomba yüklü robotlar kullanılıyor

Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin ofisinden yapılan açıklamada, Nebatiye'ye yönelik saldırı kınanırken, "(İsrail) Kente yönelik hizmetler ve yardım durumunun görüşüldüğü Belediye Meclisi Toplantısı'nı kasıtlı olarak hedef aldı" ifadesine yer verildi.

EĞER DÜNYA SÖZ GEÇİREMİYORSA NEDEN DEVAM EDELİM?

İsrail'in bu saldırılarının "suçları karşısında kasıtlı olarak sessiz kalan ve onu suçlarında ısrar etmesi için cesaretlendiren dünyanın gözleri önünde" gerçekleştiğini aktaran Mikati, "Tüm dünya ülkeleri Lübnan halkına yönelik saldırıları caydıramıyorsa, ateşkes talep etmek için (Birleşmiş Milletler) Güvenlik Konseyi'ne başvurmaya değer mi?" eleştirisinde bulundu. 

İşgalci ordu Sur ve Nebiye’yi hedef aldı! 2 cami yerle bir oldu!İşgalci ordu Sur ve Nebiye’yi hedef aldı! 2 cami yerle bir oldu!

YEDİ YERE SALDIRDI

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail savaş uçakları Nebatiye kentindeki farklı mahallelerde en az 7 noktayı bombaladı.

Hizbullah'a yakın el-Ahbar gazetesi, İsrail savaş uçaklarının kentte hala faaliyet gösteren Nebatiye Belediyesini hedef aldığını, saldırıda belediye başkanının öldüğünü duyurdu.

LÜBNAN'A HAVA SALDIRILARI

Sosyal medyada, İsrail savaş uçaklarının Nebatiye kentinde yoğun sivil yerleşimin bulunduğu bölgelere düzenlediği şiddetli bombardıman nedeniyle çok sayıda güçlü patlamaların meydana geldiği ve dumanların yükseldiği görüntüler paylaşıldı. İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine 10 Ekim'den sonra ilk defa bu sabah hava saldırıları düzenlemişti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 24
  • Misafir 28 dakika önce Şikayet Et
    Ürdün, Lübnan, Suriye, Türk askerini ülkenize davet etmek için daha neyi bekliyorsunuz? Bakın Azerbaycan'a Libya'ya daha görmez misiniz? Basiretiniz mi bağlandı? Hainlik damarınız mı kabardı? Çağırın Türkü. Sizin gücünüz yahudiye yetmez.
    Cevapla
  • Erkan 44 dakika önce Şikayet Et
    Yahudi çocuğu, yahudi çocuğudur, ıslahı mümkün değildir; görüldüğü yerde itlaf edilmelidir.
    Cevapla
  • rotterdam 56 dakika önce Şikayet Et
    Lubnanin hicmi ucagi silahi askeri yok bu katil israil e karsilik verecek intihar komandolaridami yok
    Cevapla
  • Fatih34 58 dakika önce Şikayet Et
    Ortadoğudaki İslam Devletleri Türkiye'ye yalvaracak seviyeye doğru gidiyor. Ümit ettikleri devletler, örgütler onları satıyor. Gözleri gerçeği görecek...
    Cevapla
  • ALP 1 saat önce Şikayet Et
    Ne vahşet be. Dünyanın gözü önünde zalim yahudiler Müslüman mazlumları göz göre katlediyor. Dünya kabuğuna çekilmiş seyrediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Personel taşıyan Rus zırhlısı 2 Ukrayna tankına karşı!
Gazze’nin kuzeyi yok ediliyor!  Bomba yüklü robotlar kullanılıyor