Kassam Tugayları savaş meydanında işgalci İsrail'e fırsat vermiyor

Mücahidler kara savaşında İşgalci İsrail'e kök söktürüyor. İsrailli askeri analist Ron Ben Yishai, Tel Aviv'in 1 yılı aşkın süredir Gazze'ye yönelik karadan işgal ve saldırılarına rağmen halen 'hedeflerine ulaşmaktan uzak' olduğunu söyledi.

Kassam Tugayları savaş meydanında işgalci İsrail'e fırsat vermiyor
Kassam Tugayları savaş meydanında işgalci İsrail'e fırsat vermiyor
GİRİŞ 16.10.2024 22:00 GÜNCELLEME 16.10.2024 22:00
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Ben Yishai, İsrail'in Yedioth Ahronot gazetesinde yayımlanan yazısında, "İsrail, Gazze'de kayda değer bir ilerleme göstermesine rağmen, Gazze'deki stratejik hedeflerine ulaşmaktan halen uzak." ifadelerini kullandı.

MÜCAHİDLERİN "KABİLİYETLERİNİ KORDUĞUNU" BELİRTTİ

Gazze'deki Filistinli gruplardan Hamas ve İslami Cihad'ın "askeri güçlerinin büyük ölçüde dağıtıldığını" ileri süren Ben Yishai, "Her iki grup gerilla saldırıları konusundaki kabiliyetlerini koruyor ve tüneller dahil olmak üzere temel altyapı unsurları sağlam. İsrail ordusu tarafından boşaltılan yerlerde komuta merkezini yeniden kuran Hamas, militan toplamaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"HAMAS'I VAZGEÇMEYE ZORLAYACAK HİÇBİR GÜÇ YOK"

"En endişe verici olan, grup (Hamas) Gazze üzerindeki sivil idarenin kontrolünden vazgeçmiş değil." iddiasında bulunan Ben Yishai, "Hamas'ın rehineleri serbest bırakmasını sağlayacak veya Gazze'nin kontrolünden tamamen vazgeçmeye zorlayacak hiçbir güç yok." ifadelerini kullandı.

GAZZE'DE 7 EKİM 2023'TEN BU YANA SÜREN SOYKIRIM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 409 Filistinli öldü, 99 bin 153 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • misafir 26 dakika önce Şikayet Et
    Allah yaaar ve yardımcınız olsun inşallah.
    Cevapla
  • Bir Kul 34 dakika önce Şikayet Et
    Allah muzaffer eylesin mücahitleri. Siyonistleri ve destekçilerinin tuzaklarını kendi başlarına çevirsin. Ümmeti Muhammed'e de feraset, cesaret, şecaat, vahdet, İzzet versin inşallah
    Cevapla
  • İslam 35 dakika önce Şikayet Et
    Ya Rabbim zalimlere fırsat verme onları mücahitlerin elleriyle yerle yeksan eyle .
    Cevapla
  • Misafir 50 dakika önce Şikayet Et
    Rabbim zafer nasip etsin inşallah zalimlere hüsran
    Cevapla
  • Mığtar 1 saat önce Şikayet Et
    İçlerinde yalaka olmadığı içindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB Uzunçayır metrobüs durağındaki mescidi kapattı iddiası
Terör devletine hiçbir yerde huzur yok! 'En iyi bebek öldürme teknolojisi sizde mi?'