Katar Emiri Şeyh Temim'den Gazze ve Lübnan için 'derhal ateşkes' çağrısı

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Gazze Şeridi ve Lübnan'daki İsrail saldırılarının derhal durdurulması çağrısında bulundu. Temim, uluslararası topluma, 1701 sayılı BMGK kararının uygulanması için çaba sarf etme çağrısında bulundu.

Katar Emiri Şeyh Temim'den Gazze ve Lübnan için 'derhal ateşkes' çağrısı
Katar Emiri Şeyh Temim'den Gazze ve Lübnan için 'derhal ateşkes' çağrısı
GİRİŞ 16.10.2024 21:53 GÜNCELLEME 16.10.2024 22:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Körfez ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri liderlerinin katılımıyla düzenlenen zirvede konuşan Katar Emiri Temim, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a karşı yürüttüğü yıkıcı saldırılar nedeniyle buralarda yaşayanların kapsamlı çözüm gerektiren acil ihtiyaçlar içinde olduğunu vurguladı.

FİLİSTİN DEVLETİ İÇİN MÜZAKERE VURGUSU

"Gazze Şeridi ve Lübnan'da derhal ateşkes sağlanmasını ve işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusunun desteklediği yerleşimcilerin provokasyonlarına son verilmesini talep ediyoruz." diyen Şeyh Temim, ateşkesin, Filistin devletinin kurulmasına yönelik adil bir çözümün önünü açacak müzakerelerin temelini oluşturması gerektiğini kaydetti.

Katar Emiri ayrıca, uluslararası topluma, Lübnan'da ateşkes sağlanması ve 1701 sayılı BMGK kararının uygulanması için çaba sarf etme çağrısında bulundu.

GAZZE VE LÜBNAN'DA ACI BİLANÇO

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 367 kişi öldü, 11 bin 88 kişi yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 409 Filistinli öldü, 99 bin 153 kişi yaralandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • gökdereli 16 saat önce Şikayet Et
    Miskin sizi miskinler petrol vanaları sizin ellinizin altında kapat o zaman korkak sizi korkaklar
    Cevapla
  • Gazze 1 gün önce Şikayet Et
    aşağılık herif uluslara çağrı yapacağınıza elinizdeki gücü kullanın. yahudi dostu amerikan itleri. işleri güçleri türübünlere oynamak... münafıklar
    Cevapla
  • mağdur 1 gün önce Şikayet Et
    uluslararası toplum mu o kim ki ?
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    sen ve suud prensi abd ve itrailin nin usagisiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden'den aşağılık açıklama: ABD için iyi bir gün!
Yenidoğan bebek çetesinin kan donduran diyalogları! "Çocuğu öldür!"