Biden'den aşağılık açıklama: ABD için iyi bir gün!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürüldüğünü açıklamasının ardından “Bugün İsrail için, ABD için ve dünya için iyi bir gün” dedi.

Biden'den aşağılık açıklama: ABD için iyi bir gün!
Biden'den aşağılık açıklama: ABD için iyi bir gün!
GİRİŞ 17.10.2024 23:59 GÜNCELLEME 18.10.2024 00:59
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İsrailli yetkililerin Sinvar'ın Gazze'ye düzenlenen saldırıda "öldürüldüğü" paylaşımları sonrası ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Harris konuyla ilgili açıklama yaptı.

BİDEN: "ABD İÇİN İYİ BİR GÜN"

Biden, yazılı açıklamasında, "Bugün İsrail için, ABD için ve dünya için iyi bir gün." ifadesini kullandı.

7 Ekim 2023'ten itibaren ilgili tüm Amerikan birliklerini İsrail ordusuna destek için görevlendirdiğini ve bu yönüyle askeri anlamda İsrail'e yardım ettiklerini vurgulayan Biden, son gelişmelerin "Usame bin Ladin'in 2011 yılında öldürülmesiyle" benzer olduğunu savundu.

ABD Başkan Yardımcısı Harris de konuyla ilgili kameralar karşısında yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu." diyerek İsrail'i tebrik etti.

"BU SAVAŞIN SONA ERME VE ESİRLERİ EVİNE GETİRME ZAMANI GELDİ"

ABD Başkanı Biden, Almanya ziyareti için gittiği başkent Berlin'de uçaktan inişinde, basın mensuplarına Hamas lideri Sinvar'ın öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayarak tebrik ettiğini ve artık ileriye bakma zamanının geldiğini kaydetti.

"Bu savaşın sona erme ve esirleri evine getirme zamanı geldi. Bu, yapmaya hazır olduğumuz şey." diyen Biden, Gazze'de ateşkesin sağlanması için adım atılması gerektiğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın birkaç gün sonra İsrail'e giderek son durumu muhataplarıyla ele alacağını açıklayan Biden, ateşkes konusunda somut bir sürece girmek istedikleri mesajını verdi.

HARRİS: "GAZZE'DEKİ SAVAŞI SONA ERDİRMEK İÇİN BİZE BİR FIRSAT"

Hamas liderlerine ilişkin tüm operasyonlarda Tel Aviv ile yakın çalışıp İsrail ordusuna destek verdiklerini kaydeden Harris, "Bugün, Gazze'deki savaşı nihayet sona erdirmek için bize bir fırsat sunuyor." ifadesini kullandı.

Harris, ateşkesin sağlanması, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'ye yardımların girmesi konusunda da çağrıda bulundu.

İsrailli yetkililerin Hamas lideri Yahya Sinvar'ın hayatını kaybettiği açıklaması sonrası Netahyahu, Gazze Şeridi'ne saldırıların devam edeceğini söylemişti.

"ABD, HAMAS LİDERLERİNİN İZLENMESİ VE YERLERİNİN TESPİT EDİLMESİYLE İLGİLİ OLARAK BİLGİ VE İSTİHBARAT KATKISINDA BULUNMUŞTUR"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hamas lideri Yahya Sinwar’ın hayatını kaybettiği operasyonda ABD’nin dahli olmadığını belirterek, "ABD, Hamas liderlerinin izlenmesi ve yerlerinin tespit edilmesiyle ilgili olarak bilgi ve istihbarat katkısında bulunmuştur” açıklamasını yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hamas lideri Yahya Sinwar’ın hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, "Bu bir İsrail operasyonuydu. Operasyona doğrudan katılan ABD kuvvetleri yoktu” dedi.

Ryder, "ABD, rehinelerin tutulmasından sorumlu olan Hamas liderlerinin izlenmesi ve yerlerinin tespit edilmesiyle ilgili olarak bilgi ve istihbarat katkısında bulunmuştur. Bu da genel olarak operasyona katkıda bulunuyor ama yine de bu bir İsrail operasyonuydu” ifadelerini kullandı.

NETANYAHU İLE BİDEN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Biden'ın Hamas lideri Sinvar'ın Gazze'nin güneyindeki saldırıda hayatını kaybetmesi üzerine telefonda görüştüğü bildirildi.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, görüşmede Biden'ın Sinvar'ın yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle Netanyahu'yu tebrik ettiği belirtildi.

Netanyahu ile Biden'ın Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için "bir fırsat doğduğu" görüşünü dile getirdiği ve bu konuda ortaklaşa çalışmaya karar verdikleri kaydedildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 63
  • İnsan 1 saat önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti kafirlerin üzerine olsun
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 saat önce Şikayet Et
    İnsanlığın yüz karası kan emici vampir SİYONİST yaratıklar bu düzenleriniz böyle gitmez ALLAH ın mutlak hesabı hesapları şüphesiz vardır vakti saati gelende yerle yeksan OLACAKSINIZ.
    Cevapla
  • yasir 2 saat önce Şikayet Et
    Esirleri öldürün gitsin. Daha neyi bekliyorsunuz. Daha kaç sivil ölmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Neden natodayız. Biz nato nun bekçisimiyiz. Çıkalım şu natodan
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Allah kafirlerin belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ümraniye’de korkunç vandallık:Barınağı basıp zabıtayı bıçakladılar,285 hayvanı kaçırdılar!
Süper Lig'de zirveye yerleştiler! En çok taraftar çeken stadyumlar belli oldu