UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, İsrail kaynaklarını yalanladı

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, "(Sinvar'ın yanında öldüğü iddia edilen) UNRWA personelinin hayatta olduğunu teyit ederim, kendisi şu anda Mısır'da yaşamakta." ifadesini kullandı.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, İsrail kaynaklarını yalanladı
UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, İsrail kaynaklarını yalanladı
GİRİŞ 18.10.2024 00:57 GÜNCELLEME 18.10.2024 00:58

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail kaynaklarında, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın yanında bir UNRWA çalışanının "öldürüldüğü" iddiasının dezenformasyon olduğunu bildirdi.

Bir kez daha teyit edilmemiş bilgilerin UNRWA ve çalışanlarını itibarsızlaştırmak için kullanıldığını vurgulayan Lazzarini, bugün, sosyal medyada ve İsrail basınında bir UNRWA çalışanının Gazze'de Hamas lideriyle birlikte "öldürüldüğüne" dair haberlerin yer aldığını belirtti.

Lazzarini, "UNRWA personelinin hayatta olduğunu teyit ederim, kendisi şu anda Mısır'da yaşamakta." dedi.

Genel Komiser Lazzarini, "Dezenformasyon kampanyalarına son vermenin zamanı geldi." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Memurun fazla mesai ücreti netleşti
Golden Boy'u kim alacak? Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı