CBC'den istifa eden Arfa Rana: Feci bir oksimoron

Gazze soykırımındaki 'suç ortaklığı' nedeniyle Kanada CBC'den istifa eden gazeteci Arfa Rana Kanada medyasının taraflı yayıncılığına dikkat çekti. "CBC'nin Orta Doğu'ya ilişkin dilinin feci bir oksimoron" dedi.

CBC'den istifa eden Arfa Rana: Feci bir oksimoron
CBC'den istifa eden Arfa Rana: Feci bir oksimoron
GİRİŞ 18.10.2024 11:32 GÜNCELLEME 18.10.2024 11:33

Kanada Yayın Kurumu'nun (CBC) gazetecilerinden Arfa Rana, Gazze'deki soykırım savaşında "suç ortağı" olarak nitelendirdiği, taraflı haberleştirme politikasını eleştirdiği medya grubundan 'protesto' amaçlı istifasıyla gündeme oturdu.

'İSRAİLİ KORUMAK İÇİN KULLANILAN DEHŞET VERİCİ DİL'

Rana, Mondoweiss internet sitesine yazdığı yazıda "CBC'nin İsrail ve Filistin arasındaki tarihsel bağlamdan yoksunluğu ve İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamını savunmak için kullandığı dil beni dehşete düşürdü" dedi.

ORTA DOĞU DİL REHBERİ FELAKET OKSİMORON

"CBC'nin Orta Doğu Dil Rehberi için tam felaket bir oksimoron (iki zıt bir arada)" diyen Rana, CBC'nin bölgeyle ilgili 'tarafsız habercilik' yaklaşımını eleştirdi ve İsrail'in uluslararası hukuk ihlallerinin kabul edilmemesine dikkat çekti.

Rana endişelerini kurum içinde dile getirmesine rağmen haber merkezinde dışlandığını ve kenara itildiğini söyledi. Böyle bir ortamda çalışmanın duygusal bedelini ortaya koyan Rana, "istifa ettiğimde içime kapanmıştım" dedi.

'DEVRİMCİ EYLEM'

Yaşadığı deneyimin yayın organlarının kamuoyunu ve anlatıyı nasıl şekillendirdiğini sorgulamaya teşvik etmesini umduğunu ifade eden Rana, "Şimdi gazetecilerin yazdıkları hikayeler aracılığıyla kitlelerin görüşlerini değiştirmek için güçlerini kullanma zamanı. Ne de olsa gerçeği söylemek sadece ahlaki bir insani yükümlülük değil, gazeteciler için aynı zamanda devrimci bir eylemdir" dedi.
 

KAYNAK: HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde'nin 10 gün önceki konuşması yeniden gündemde: Liderlerimizin yerine...
Çakallar iş başında - Gazete manşetleri