Hamas, Sinvar'ın vefatını doğruladı

Hamas yetkililerinden, Yahya Sinvar ile ilgili resmi açıklamalar geldi. Hamas, Sinvar'ın İsrail saldırısında şehit olduğunu teyit etti. Üst düzey Hamas yetkilisi Naim, liderlerin öldürülmesiyle Hamas'ın ortadan kaldırılamayacağını söyledi.

GİRİŞ 18.10.2024 13:51 GÜNCELLEME 18.10.2024 15:28
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Üst düzey Hamas yetkilisi Basem Naim, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın şehadetinin ardından açıklama yaptı. Liderlerin öldürülmesiyle Hamas'ın ortadan kaldırılamayacağını kaydeden Naim, "Hamas, özgürlük ve haysiyet arayan insanlar tarafından yönetilen bir kurtuluş hareketidir ve bu ortadan kaldırılamaz." dedi.

"LİDERLERİ KAYBETMEK ÜZÜCÜ AMA GALİP GELEN BİZ OLACAĞIZ"

Naim, "Görünen o ki İsrail, liderlerimizi öldürmenin hareketimizin ve Filistin halkının mücadelesinin sonu anlamına geldiğine inanıyor. Hamas her defasında daha güçlü oldu ve bu liderler de gelecek nesillerin özgür Filistin yolculuğunu sürdürmeleri için bir simge haline geldi. Sevilen insanları, özellikle olağanüstü liderleri kaybetmek acı verici ve üzücü. Ancak kesin olarak bildiğimiz şey şu ki, biz eninde sonunda galip geleceğiz; bu, özgürlükleri için savaşan tüm halkların sonudur." ifadelerini kullandı.

HAMAS, SİNVAR'IN VEFATINI AÇIKLADI

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Khalil al-Hayya (Halil el-Hayye), Sinvar'ın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı. el-Hayye, "Sinvar ve ondan önce öldürülen liderlerimizin vefatı, grubumuzun gücünü ve kararlılığını daha da artıracaktır. Aksa Tufanı ruhuyla yolumuzda ilerlemeye devam ediyoruz. Sinvar, hiçbir zaman geri çekilmedi. Muharebe mevzilerinde dolaşarak ön saflarda savaştı. Hamas, başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulana kadar yoluna devam etmekte kararlıdır. Bayrağımız düşmeyecek, hep yüksekte kalacaktır." dedi.

Sinvar'ın yerine kim gelecek? İşte Hamas'ın olası yeni lideriSinvar'ın yerine kim gelecek? İşte Hamas'ın olası yeni lideri

GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞARAK HAYATINI KAYBETTİ

İsrail askerleri, 16 Ekim tarihinde Gazze'de Hamas'la çatışmaya girmiş, çatıştıkları bir kişinin de Sinvar olduğunu duyurmuştu. Ölenler arasında Sinvar'ın olduğu ise, yapılan DNA testi sonucu ortaya çıkarılmıştı. İsrail'in elinde, Sinvar'ın İsrail hapishanesinde geçirdiği dönemde alınmış DNA örnekleri bulunuyordu.

KAYNAK: HABER7, İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 102
  • Murat 33 dakika önce Şikayet Et
    Yetmedimi siyonist yahudi israilin filistinlilerin canini yaktigi neden onlarinda canini yakmiyorsunuz
    Cevapla
  • Abdulkerim 35 dakika önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Zaza 36 dakika önce Şikayet Et
    Cesur ve inançlı insanlar her zaman kazanır. Kafirler cehennemin en alt katında. Şehit olmak en büyük rütbe.
    Cevapla
  • By. Saltık 58 dakika önce Şikayet Et
    İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn Rabbim şehadetini kabul eylesin inşaallah Son nefesine kadar izzetli ve onurlu yaşadı şerefiyle Şehit oldu bi iznillah. Rabbim bizlerede şerefli ve onurlu bir şehitlik nasip etsin inşaAllah.
    Cevapla
  • Ali29 59 dakika önce Şikayet Et
    Mekanı cennet olsun, Allah şehadetini kabul etsin. Allah bize de böyle bir ölüm nasip etsin. Ben basit bir trafik kazasında yada kalp krizinden ölmek istemiyorum, İslam düşmanı Müslüman düşmanı bir kaç kafiri gebertmeyi inşallah Allah bana nasip eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mersin'de korkunç infaz! Pusu kurup öldürdükleri anları videoya çektiler
Üçüncü Dünya Savaşı gerginliği hızlandı! İşte en fazla balistik füzeye sahip ülkeler...