İsrail güvenlik kaynakları duyurdu: İşte Hamas'ın başına geçecek iki isim

İsrail güvenlik kaynakları; Hamas'ın siyasi ayağının başına, Siyasi Büro Üyesi Khalil al-Hayya'nın (Halil el-Hayye), Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları'nın başına ise, Sinvar'ın kardeşi Muhammed Sinvar'ın geçeceğini iddia etti.

GİRİŞ 18.10.2024 16:28 GÜNCELLEME 18.10.2024 16:31
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın İsrail tarafından suikaste kurban gitmesinin ardından yerine kimin geçeceği merak konusu oldu.

Savaşın kritik aşamasında boşluğu doldurabilecek isimler arasında; Sinvar'ın kardeşi Muhammed Sinvar, Hamas'ın siyasi bürosunun kıdemli üyesi Musa Ebu Marzuk, Hamas'ın kurucu üyelerinden Mahmud el-Zahar ve 2006'dan 2017'ye kadar Hamas'a liderlik eden Halid Meşal var.

Sinvar'ın cansız bedeninin İsrail askerleri tarafından taşındığını gösteren kare

Cambridge Üniversitesi'nde Orta Doğu'da uluslararası ilişkiler alanında ders veren Roxane Farmanfarmaian ise, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, Yahya Sinvar'ın yerini alabilecek olası liderlerden bazılarının ondan daha sert olduğunu söyledi.

İSRAİL'İN TAHMİNİ NE PEKİ?

İsrail güvenlik kaynakları; Hamas'ın siyasi ayağının başına Siyasi Büro Üyesi Khalil al-Hayya'nın (Halil el-Hayye), Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları'nın başına ise Sinvar'ın kardeşi Muhammed Sinvar'ın geçeceğini iddia etti. İsrail güvenlik kaynakları, Muhammed Sinvar'ı "abisine göre daha tehlikeli ve zalim" olarak tanımladı.

Hamas cephesinde, Sinvar'ın İsrail tarafından öldürüldüğüne dair resmi açıklamayı Khalil al-Hayya yapmıştı.

Hamas, Sinvar'ın vefatını doğruladıHamas, Sinvar'ın vefatını doğruladı

Sinvar'dan önce; İsmail Haniye siyasi lider, Muhammed Deif ise askeri liderdi. Ancak önce Haniye'nin ardından da Deif'in suikastlere kurban gitmesinin sonrası Sinvar hem siyasi ayağın hem de askeri ayağın lideri olmuştu.

İsrail askerleri, 16 Ekim tarihinde Gazze'de Hamas'la çatışmaya girmiş, çatıştıkları bir kişinin de Sinvar olduğunu duyurmuştu. Ölenler arasında Sinvar'ın olduğu ise, yapılan DNA testi sonucu ortaya çıkarılmıştı. İsrail'in elinde, Sinvar'ın İsrail hapishanesinde geçirdiği dönemde alınmış DNA örnekleri bulunuyordu.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 38
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Allah cc şahadetini kabul etsin. geride kalanlara Allah cc yar ve yardımcısı olsun inşaallah Allahümme amiiin. Allah cc hainleri yok etsin inşeAllah allahümme amin
    Cevapla
  • Alpertunga 3 saat önce Şikayet Et
    Büyük bir ihtimalle bu bilgileri MI6 nin Hamas içine sızmış ajanları tarafından verildiğini düşünüyorum, çok komplike bir yapılanma var.
    Cevapla
  • ekrem 3 saat önce Şikayet Et
    hamas ın içinde özellikle üst düzeyde mossad ajanları sızmış gibi , yoksa Sinvar ı elleriyle koymuş gibi bulmaları , çatışmaları ve öldürmeleri mümkün değil gibi , İsrail askerleri hangi çatışma enkazında arama yapıp da burada ölmüş bir Hamas yetkilis vardır diye arama yapmış ki , Besbelli adam ispiyonlanmış
    Cevapla
  • Naneky 3 saat önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin şehit oldu ama hamasin basina kimse gecmesin hepsi lider olsun lider olan şehit oluyor
    Cevapla
  • Hamasa selam 2 saat önce Şikayet Et
    Mute savaşını hatırlarsak 3'ü bizzat Peygamber efendimizin talimatıyla 4 sahabi komutan olmuştu. Lidersiz olmaz.
    Cevapla
  • Hasan 3 saat önce Şikayet Et
    Allah şehadetini kabul etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail tarafından şehit edilen Hamas liderleri! Yahya Ayyaş'tan Sinvar'a...
Feci otobüs kazası: 6 kişi ölmüş, 34 kişi yaralanmıştı! Şoför kendini böyle savundu!