Yahya Sinvar'ın otopsi raporu ortaya çıktı... Şehit olmadan önce sağlık durumu nasıldı?

Gazze Şeridi'nde İsrail askerleriyle kahramanca savaşarak şehit düşen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın naaşı üzerinde otopsi yapan İsrail makamları, bulguları medya ile paylaştı.

GİRİŞ 18.10.2024 16:57 GÜNCELLEME 18.10.2024 16:57
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinde 16 Ekim’de İsrail askerleriyle girdiği çatışmada şehit olan Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar’ın otopsi bulguları öğrenildi. Sinvar’ın başından vurulduğu, naaşında çok sayıda şarapnel parçası bulunduğu, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı kaydedildi.

İsrail medyasından derlenen bilgilere göre; Yahya Sinvar’ın naaşını ele geçiren İsrail ordusu Gazze’den çıkararak Tel Aviv’deki Abu Kabir Adli Tıp Enstitüsü’ne naklettİ. Sinvar’ın vücut bütünlüğü bozularak otopsi ve testler yapıldı.



Hamas lideri Sinvar’ın 69 kilogram ağırlığında olduğu ölçüldü. Açlık çekmediği ve normal düzeyde beslendiği belirlendi. Sinvar’ın herhangi bir sağlık sorunu olmadığı kaydedildi.

Sinvar’ın şehadetine kafadan isabet eden kurşunun neden olduğu bildirildi. Ayrıca vücudunda mermiler de dahil olmak üzere çok sayıda kurşun izinin bulunduğu anlaşıldı.

Sinvar’ın otopsisi tamamlandıktan sonra gizli bir depoya taşındı.

PAZARLIK İÇİN KULLANACAKLAR

Şehit Sinvar’ın naaşının Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edilmeyip, rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerde pazarlık kozu olarak kullanılacağı değerlendiriliyor.

İsrail Polisi daha önce, son birkaç dakika içinde polisin adli tıp departmanının DNA testini tamamladığını ve bunun da Yahya Sinvar’ın doğrulanan kimliğiyle eşleşme bulduğunu duyurmuştu.

 

____________

ÇATIŞMA NASIL YAŞANDI

İsrail askerî makamlarının Sinvar suikastına ilişkin ilk soruşturmasına göre, 16 Ekim Çarşamba günü Refah şehrinin Tal as-Sultan mahallesinde hiçbir istihbarata dayalı olmaksızın ve Yahya Sinvar olduğu bilinmeksizin 3 Filistinli mücahidle karşılaşıldı.

Saat 10.00’da 450’nci Tabur’dan bir İsrail askeri, Refah’taki bir binaya girip çıkan şüpheli kişiyi tespit etti. İşgalciler binaya ateş açtı.

Saat 15.00’te işgalci güçler, dron kullanan ve evlerin arasından geçen 3 Filistinliyi tespit etti. İkisi kamufle olmuştu. Tahminlere göre, ona sahayı açmak için Sinvar’ın önünden gitmişlerdi.

İşgalci teröristler, yaralı mücahitlere ateş açarak dağılmaya başladı. İki mücahit bir binaya girerken, Sinvar vuruşa vuruşa diğer binaya girdi. Mücahidlerin saklandığı binaya tankla ateş açıldı. Sinvar yalnızdı. Binanın ikinci katına çıktı. Buradan İsrail askerlerine mermi sıktı, el bombası attı. İsrail askerleri binaya yaklaşamadı. Tank bu kata da mermi attı. Ardından işgalciler Sinvar’ın bulunduğu noktaya iki el bombası attı.

Dron operatörü, odada eli yaralı ve yüzü peçeli bir figürün oturduğunu gördü. Figür, planörün kendisine yaklaştığını gördü ve sol eliyle bir parça tahta alıp ona fırlattı. Ardından binaya bir top mermisi daha atıldı. Bu atışın ardından Yahya Sinvar, beton yığınının altında kaldı.

Ertesi sabah İsrailli teröristler söz konusu binaya girdi ve naaşı incelediklerinde Sinvar’a benzerliğini gördü.

Yapılan DNA testinde, şehidin naaşının Yahya Sinvar'a ait olduğu belirlendi.

DİNİM İÇİN ÖLMEKTEN KORKMUYORUM

Şehit Yahya Sinvar, yüksek hitabet gücüyle gerçekleştirdiği konuşmalarının bir tanesinde “Allah yolunda dinim, vatanım ve mukaddesatım için ölmekten korkmuyorum. Canımız ve kanımız en küçük şehidimizden değerli değildir.” demişti.

Yahya Sinvar kimdir?Yahya Sinvar kimdir?

Hamas lideri Sinvar şehit edildi! İşte Sinvar'ın bilinmeyenleriHamas lideri Yahya Sinvar'ın bilinmeyenleri

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 22
  • Fatih 1 saat önce Şikayet Et
    Hala hak hukuk diplomasi cart curt ile ugrasilmasini bıraksınlar gözle görüldüğü gibi BM de AB de NATO da onların elinde daha geçen gün BM gücüne saldırı yapmadılar mı yaptılar ee birsey oldu mu yok o zaman sizlerde bu işleri bırakıp harekete geçin
    Cevapla
  • konuk 1 saat önce Şikayet Et
    Naaşını verin islami usullere göre gömülsün.
    Cevapla
  • vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    İtrail sizden daha aşağılık daha adi bir şey görmedim katlettiğin adamın cesedini parçala ve onu da pazarlık için kullanmaya kalk .. Daha 3-5 gün önce askerlerimizi yemekte vurdular bu hukuksuz diye diye zırlıyordun ağlıyordun Yıkıldığını gördüüğüm gün kurban kesecem.
    Cevapla
  • baho 1 saat önce Şikayet Et
    1 gün sonra girebilmiş korkaklar. vakarı, duruşu, yiğitliği ölümü bile korkutmuş kahraman yahya sinvar'ın.
    Cevapla
  • BOZOK 1 saat önce Şikayet Et
    Müslüman ölüsünden bile korkan kafirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail tarafından şehit edilen Hamas liderleri! Yahya Ayyaş'tan Sinvar'a...
Bakanlık listeye yeni firmaları ekledi! İşte tereyağ ve peynirdeki hileler