Avrupa'dan Lübnan'a tarihi destek: Tüm cephelerde hazırız!

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Lübnan’ı ziyaret ederek Başbakan Necip Mikati ile görüştü. İsrail saldırıları sonrası ülkeyi ziyaret eden ilk devlet lideri olan Meloni, Lübnan'a tüm cephelerde yardıma hazır olduklarını belirtti.

GİRİŞ 19.10.2024 07:53 GÜNCELLEME 19.10.2024 08:33
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Almanya’nın başkenti Berlin'de ABD Başkanı Joe Biden'ın da bulunduğu üst düzey küresel toplantıya katılmama kararı alan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail işgalinin başladığı 30 Eylül sonrası Lübnan’a giden ilk dünya lideri oldu.

'İTALYA TÜM CEPHELERDE YARDIM VERMEYE HAZIR"

Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nin hemen ardından Ortadoğu ziyaretlerine başlayan İtalya Başbakanı, başkent Beyrut'ta Lübnanlı mevkîdaşı Necib Mikati ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Gazze'de kalıcı barış şart" ifadelerini kullanan Meloni, "Beyrut'taki Birleşmiş Milletler'in barış gücü desteklenmeli ve güçlendirilmeli. Lübnan'daki kurumlar da güçlenmeli. Bu ülke çok büyük zorluklarla başa çıkmaya çalışıyor. İtalya elinden gelen bütün cephelerde yardım vermeye hazırdır. Şu anda Lübnan'ı etkileyen çatışmalarda 1 milyondan fazla Lübnanlı evinden edildi. Bu konuyu Avrupa'da gündeme getireceğiz. Mültecilerin ülkesine dönmesi için gerekli şartların oluşmasını sağlayacağız" dedi.

Meloni'nin dün de Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Orta Doğu'daki durum, Gazze'de ateşkes ve İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü görüştüğü bildirildi. Meloni çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Bölgedeki insanlarla doğrudan konuşmak kendi aramızda konuşmaktan daha etkili” diyerek Biden’ın teklifini reddettiğini duyurmuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Asker adem 1 saat önce Şikayet Et
    Helal olsun bu kadın a.. büyük İslam ülkeleri liderleri başbakanlari da harekete geçmelidir... İtalya ile iş birliği yapılmalıdır .İslam aleminin ne yaxıkki içi boştur...
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    kıvrak italyanlar , fransanın yerinin doldurmaya calışıyor.Hepsi cıkarcı
    Cevapla
  • emekli 2 saat önce Şikayet Et
    Dünya ülkeleri işgalci israil vatandaşlarını ve destekcisi amerika ve ingiliz vatandaşlarını ülkelerin den kovmadıkları sürece bu savaş bitmez dünya ücten büyüktür.
    Cevapla
  • Hasan Aktaş 2 saat önce Şikayet Et
    Lübnan'ın diğer Arap ve Müslüman ülkelerden şöyle bir farkı vardır. Halkının önemli bir kısmı Maruni Hristiyan'dır. Yani Batının Lübnan'a biraz farklı yaklaşmasını bu açıdan da görebilirsiniz.
    Cevapla
  • Yavuz 2 saat önce Şikayet Et
    Hıristiyanların (sanıyorum) içindeki en yığit lider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 bin kilometre öteden binlerce asker takviyesi ile Ukrayna-Rusya savaşına dahil oldu!
Dışişlerinden İsrailli Bakan Katz'a fotoğraflı cevap!