Uluslararası sularda dev operasyon: 8 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdi

Meksika'daki dev uyuşturucu operasyonunda Donanma 100 milyon avro değerinde 8 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdi ve 23 kişiyi tutukladı.

Uluslararası sularda dev operasyon: 8 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdi
Uluslararası sularda dev operasyon: 8 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdi
GİRİŞ 19.10.2024 17:20 GÜNCELLEME 19.10.2024 17:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meksika donanmasının yaptığı operasyonda Pasifik Okyanusunda bugüne kadarki en büyük uyuşturucu miktarı ele geçirildi. Michoacán açıklarında gerçekleştirilen operasyonda 23 kişi tutuklandı ve yaklaşık 8.3 ton uyuşturucu madde ile altı tekne ele geçirildi. 

Donanmanın açıklaması şu şekilde;

Meksika donanması operasyonunda ele geçirilen en büyük uyuşturucu miktarı. Michoacán eyaletindeki Lázaro Cárdenas'ın güneybatısında 700 litre yakıtla birlikte altı küçük tekne daha ele geçirilmiştir. Ele geçirilen tüm mallar toplamda 2 milyar Meksika pesosunu (Neredeyse 100 milyon avro) temsil etmektedir.

Meksika on yıllardır Kuzey Amerika'da uyuşturucu kaçakçılığının merkezi oldu. Meksika tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu ise ele geçirilen 23 ton Kolombiya kokaini ile Kasım 2007'de gerçekleşmişti.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Türk Vatandaşı 4 saat önce Şikayet Et
    CIA zarar etti desenize.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika Yahya Sinvar mesajı: Tüm kahramanları selamlıyorum!
Trabzonspor 90+1'de 3 puanı kaptı!