İsrail'in suikast listesindeki üç isim daha belli oldu

İsrail basınından Yedioth Ahronoth, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Refah'taki saldırıda şehit olmasının ardından, Tel Aviv yönetiminin hedefinde üç ismin (İzzeddin Haddad, Muhammed Şabane, Muhammed Sinvar) daha olduğunu yazdı.

GİRİŞ 20.10.2024 10:49 GÜNCELLEME 20.10.2024 13:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın vefatının ardından İsrail'in hedefindeki üç isme dair çarpıcı bir haber yayımladı.

Haberde, "İsrail'in bir dizi Hamas liderini öldürerek bazı hesapları kapattığı" ifade edilirken, "Sinvar'ın Refah'ta öldürülmesinden sonra aranan liderlerin sayısı bir kişi daha azaldı ve Hamas'ın önde gelen üç lideri hala hedef listesinde." denildi.

İZZEDDİN HADDAD

Gazeteye göre, "Ebu Suheyb" olarak da bilinen İzzeddin Haddad, Hamas'ın Gazze Tugayı'nın komutanı ve hareketin askeri kanadının kıdemli bir savaşçısı. Haddad, birçok suikast girişiminden kurtulduğu için "hayalet" olarak biliniyor.

Haddad'ın emrinde, altı tabur var. Gazeteye göre, İsrail savaş sırasında onun başı için 75 bin dolar ödül koydu.

Yedioth Ahronoth, Haddad'ın 6 Ekim'de Hamas liderlerini gizlice toplayarak onlara ilk hedefin saldırının ilk anlarında çok sayıda İsrail askerini yakalamak, Gazze Şeridi'ne nakletmek ve çevredeki yerleşim yerlerinin ele geçirilmesi ve kontrol altına alınması anlarını canlı yayınlamak olduğunu belirten bir emir verdiğine dikkat çekti.

İsrail güvenlik kaynakları duyurdu: İşte Hamas'ın başına geçecek iki isimİsrail güvenlik kaynakları duyurdu: İşte Hamas'ın başına geçecek iki isim

MUHAMMED ŞABANE

Muhammed Şabane, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na bağlı Refah Tugayı'nın komutanı ve komutası altında 7 Ekim'deki sürpriz saldırıyı yöneten seçkin bir birlik de dahil olmak üzere dört tabur faaliyet gösteriyor.

Gazete, Şabane'nin geçmişte, İsrail ordusunun Refah'taki kara harekatı da dahil olmak üzere birçok suikast girişiminden kurtulduğunu ve savaş sırasında üç oğlunu kaybettiğini belirtti.

İsrail, Sabane için de 100 bin dolar ödül belirledi.

Muhammed Sinvar

MUHAMMED SİNVAR

Yedioth Ahronoth'a göre, Yahya Sinvar'ın kardeşi Muhammed Sinvar, hareketin başına geçecek en önemli adaylardan biri olduğu için şu anda arananlar listesinin başında yer alıyor. İsrail, Muhammed Sinvar'ın suikasta kurban giden Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif'in yerine geçtiğine inanıyor.

Gazeteye göre, Muhammed Sinvar, abisinden daha radikal olarak görülüyor. Geçtiğimiz aralık ayında, dört kilometrelik devasa tünelden çekilen kısa bir videoda, tünelde ilerlerken görüntüleri yayınlanmıştı.

İsrail ordusu onun başına ise, 300 bin dolar ödül koydu.

Bu görüntüler ilk kez yayınlandı: İşte Sinvar ve ailesinin yaşadığı tünelBu görüntüler ilk kez yayınlandı: İşte Sinvar ve ailesinin yaşadığı tünel

KAYNAK: ŞARKUL AVSAT
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • İbrahim 4 saat önce Şikayet Et
    Ya rab bu Siyon itlerini kahru perişan eyle
    Cevapla
  • Stratejik bakış 4 saat önce Şikayet Et
    Sizde aynı şekilde İsrail'in basındakileri vurun...zere kadar acimayın katillere
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    bu alçakların listesi bitmez tek bir filistinli kal sa bile onuda listeye koyarlar
    Cevapla
  • misafir 4 saat önce Şikayet Et
    liste mi var kafire göre bütün gazzzeliler bütün Müslümanlar onların listesinde zaten
    Cevapla
  • asım 4 saat önce Şikayet Et
    Sonunda zafer müminlerindir inşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim kurulu müdürlüğü değil CHP amigoluğu yapan Us’a ‘ballı’ atama! Mükafatını aldı
Osimhen dillere düştü! 'Puskas'lık gol dünya basınında