İsrail, Hizbullah'ın kilit üç ismini öldürdü

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki istihbarat karargâhını bombaladığını, ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırısında da 3 Hizbullah yöneticisinin öldürüldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 20.10.2024 12:26 GÜNCELLEME 20.10.2024 15:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun X hesabından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde savaş uçaklarının, Beyrut'ta Hizbullah'ın istihbarat karargahının yanı sıra yer altı silah üretim atölyesini bombaladığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki Tibnin bölgesine düzenlediği saldırıda da Hizbullah'ın güney cephesinde "önemli bir lider" olduğu öne sürülen Hac Abbas Selame ile Rida Abbas Avade ve Ahmed Ali Hüseyin'in öldürüldüğü açıklandı.

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail ordusunun, bugün Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Şeytani Akıl 11 saat önce Şikayet Et
    Terör Devleti. Terörist barbarlar.
    Cevapla
  • Misafir 11 saat önce Şikayet Et
    Mezhepçilik yapan Sünni de olsa Şii de olsa yanlış yapiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de mücahitlerden kritik pusu: 401. zırhlı tugay komutanı öldürüldü!
Yahya Sinvar'ın intikamını alan mücahitler paylaştı: Bomba 'Ay yıldız' ayrıntısı!