Fransa yasak getirmişti! İsrail'den kritik 'Macron' kararı!

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransa’daki Euronaval Savunma Fuarı’nda İsrailli şirketlerin stant açmalarının yasaklanması nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.

Fransa yasak getirmişti! İsrail'den kritik 'Macron' kararı!
Fransa yasak getirmişti! İsrail'den kritik 'Macron' kararı!
GİRİŞ 20.10.2024 22:24 GÜNCELLEME 20.10.2024 22:24
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

İsrail ve Fransa arasındaki gerginlik devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransa hükümetinin, Euronaval Savunma Fuarı’nda İsrailli şirketlerin stant açmalarının yasaklanması nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz

"ANTİ-DEMOKRATİK BİR TEDBİR”

Katz, Fransızca olarak yaptığı açıklamada, söz konusu yasağı “bizim gözümüzde özellikle dost ülkeler arasında kabul edilemez anti-demokratik bir tedbir” olarak nitelendirerek, “İsrail, radikal rejime karşı mücadelede ön saflarda yer alan tek devlettir ve Fransa, tüm Batı dünyasıyla birlikte, bize karşı değil, bizimle birlikte durmalıdır” dedi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail’in konuyu Fransız mahkemelerine taşıyacağı ve Macron'un yasadışı ayrımcılık yaptığının iddia edileceği aktarıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

İSRAİLLİ ŞİRKETLERE YASAK GETİRİLMİŞTİ

Fransa’nın başkenti Paris’te 4-7 Kasım'da düzenlenecek olan uluslararası askeri denizcilik fuarı Euronaval Savunma Fuarı'nda İsrailli şirketlerin stant açması yasaklanmış, İsrailli şirketlerin fuarda yalnızca delegasyon düzeyinde temsil edilebileceği ifade edilmişti.

Euronaval Savunma Fuarı'nın organizatörleri, "Fransa hükümeti, İsrail delegasyonlarının fuara katılımını onayladı ancak İsrailli şirketlerin stant açmalarını veya ürün sergilemelerini yasakladı. Bu karar, 15 Ekim'de resmi olarak bildirilmiştir" demişti.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 56
  • mert 2 saat önce Şikayet Et
    DEMOKRASI insan haklari nedir bilmezsini pis yaratik bebek katili siyonsitler Allahin ve Dünyanin lanetlenmis pis yaratik kavimi!!! Hitler hakliymis eger zamnainda yapmasaymis simdi gazzenin yasadigini avrupa yasayacakti
    Cevapla
  • Ömer 2 saat önce Şikayet Et
    Macorona da Nobel ödülü verirler artık.
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Böyle adam ol ve devam et ey Fransa
    Cevapla
  • Kamil 2 saat önce Şikayet Et
    Katillere her türlü destek veren katliamın ortağıdır.
    Cevapla
  • Koparan 2 saat önce Şikayet Et
    Yeryüzünde insan gözüyle insan sulüetinde görünen Şeytan lilith'in artiklarindan birisi bu kan emici siyonist kaz denilen mahlukat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden İsrail'e kınama: Kabul edilemez! BMGK'ya flaş çağrı
İsrailli teröristler kendi bombalarının tadına baktı! Kassam: Mallarınızı iade ettik