Küba karanlığa büründü, Devlet Başkanı kamuflaj giyip halkı uyardı

Ülkenin yüzde 80'nin karanlığa gömüldüğü Küba'da Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, haki yeşil askeri üniformasıyla televizyon üzerinden basın açıklaması yaptı. Halkını, 'disiplin ve nezaketle' hareket etmeleri konusunda uyardı.

Küba karanlığa büründü, Devlet Başkanı kamuflaj giyip halkı uyardı
Küba karanlığa büründü, Devlet Başkanı kamuflaj giyip halkı uyardı
GİRİŞ 21.10.2024 11:27 GÜNCELLEME 21.10.2024 11:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

3 gündür karanlığa bürünen Küba'da Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, haki yeşili askeri üniformasıyla Küba halkına seslendi. Başkan vatandaşlarına, elektrik kesintileriyle ilgili eleştirilerini "disiplin ve nezaketle" bildirmeleri konusunda uyardı. Provokasyona tahammül edilmeyeceğini belirtti.

Başkan Diaz-Canel, televizyondan yayınlanan açıklamasında "hiçkimsenin vandalizme ve saldırganlığa başvurarak halkımızın sükunetini bozmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Kübalıların çoğunluğu, elektrik kesintileri sebebiyle açıklamayı yerleşim merkezlerinde, jeneratör çalıştıran işletmelerde izleyebildi.

Küba askeri polisinin, sokaklarda konuşlandığı aktarıldı. Reuters haber ajansına bağlı muhabirler, bazı Kübalıların tencere ve kaşıkları birbirine vurarak kesintileri protesto ettiklerini bildirdi.

BÜYÜK KESİNTİ "MÜNFERİT OLAY"

Adanın yüzde 80'ninde elektriğin kesildiği Küba'da halk; su, yiyecek ve hastanelerin işleyiş koşullarından şikayetçi. Küba Enerji ve Madenler Bakanı Vicente de la O Levy, 'Küba halkının sıkıntılarını anladığını, fakat halkın hükümeti desteklemeye devam edeceğini' söyledi.

O Levy'in Pazar günü gazetecilere yaptığı açıklamada "İşbirliği, Küba geleneğidir" dedi ve "var olan bu münferit olayları, olduğundan daha büyük gösteriyoruz" diye ekledi.

Yetkililer, Pazartesi akşamı elektriğin birçok bölgede yeniden sağlanacağının garantisini verdi. Küba hükümeti, kesintilerin sebebi olarak ada ülkesinin üzerinden geçen kasırgaları, artan yakıt fiyatlarını ve Sovyet döneminde inşa edilmiş eski termik santralleri sorumlu tutuyor.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Namyelüs 6 saat önce Şikayet Et
    Kömünizmin ne olduğunu hala anlamayanlara...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Terörist Gülen'in ölümü dünyada böyle yankılandı! Tepki çeken manşet
İstanbul Barosu'nda peş peşe skandallar! Seçim zaferini PKK sloganlarıyla kutladılar