Türkiye'den FETÖ elebaşı Gülen'in ölümü sonrası açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "FETÖ elebaşının (Fethullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Devletimiz bu örgütle mücadeleye devam edecek. Bu ölüm bizi rehavete itmeyecektir." dedi.

GİRİŞ 21.10.2024 11:59 GÜNCELLEME 22.10.2024 09:53
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha'yı Ankara'da konuk etti. Bakan Fidan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümüyle ilgili Türkiye adına ilk açıklamayı yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "FETÖ elebaşının (Fethullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bizi rehavete, gevşemeye itmeyecektir. Bu örgüt, milletimizin tarihinde, türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi, kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makineye dönüştürmüştür. Bu insanlar şimdi yurt dışında, istihbarat servislerinin ellerinde büyük bir zillet içerisinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır. Bu ölüm vesilesiyle, artık onların üzerindeki büyünün kalmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye; devletleri, milletleri aleyhine karşı çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil, bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz; her türlü terör örgütüyle olduğu gibi, bu örgütle de mücadele etmeye devam edecektir. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir. Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir. FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir."

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: "İsterdik ki yaptıklarının hesabını versin, ömür boyu hapislerde çürüsün. İlahi adaletten kaçması mümkün değildir. Kirli örgütün kirli lideri öldü. İsterdik ki ömür boyu hapislerde çürüsün. İnanıyorum ki sonsuza kadar azap içinde olacak. Bunlarla mücadele etmek sadece şahıslarla mücadele değil, bir zihniyetle, ülke düşmanlığıyla mücadeledir. FETÖ ve benzeri bütün örgütlenmelerin hakkından geleceğiz. Hepimizin vatanı birdir, inancı birdir. Bundan sonra FETÖ örgütünün kalan kalıntılarıyla mücadele etmeye kararlı şekilde devam edeceğiz."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: "(FETÖ elebaşının ölümü) Alçak örgütün elebaşının devletimize, milletimize, dinimize ihanet ettiğini, verdiği zararları unutmayacağız."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Fethullah Gülen'in Türkiye'de yargı önünde hesap vermesini isterdik, olmadı. Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır."

Milli Savunma Bakanlığı: "Mankurtlaştırdığı beyinlerle asil Türk milletinin istiklal ve istikbaline kast eden, devletimize ve kahraman ordumuza büyük zarar veren FETÖ elebaşı ölmüştür. Bu hainin “vatansız” olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir. Hâlâ bu yapının esiri olarak vatanına, milletine ihanet etmekte ısrar edenler bundan ders almalı ve bir an önce yüce Türk adaletine teslim olmalıdır. Her türlü değeri istismar ederek insanımıza ve ülkemize ihanet eden başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, kökleri kazınana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz."

Mustafa Varank: "FETÖ elebaşı; onursuz, vatansız, din düşmanı bir aşağılık olarak öldü. Ateşi bol olsun! 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu şâd olsun."

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 57
  • isa 15 saat önce Şikayet Et
    Helal olsun boş bırakmayın, su uyur hain düşman uyumaz....
    Cevapla
  • Ben 1 gün önce Şikayet Et
    Vatan hainlerine mezarlık degil tuvalet yapmalıyız hergün gelip geçerken bir su dökelim
    Cevapla
  • Orhan 1 gün önce Şikayet Et
    Allah, müslüman maskesi altında Müslümanları aldatan, zarar veren tüm kriptoları cehenneme toplasın, birbirlerine ateş olsunlar.
    Cevapla
  • ALİ 1 gün önce Şikayet Et
    Bizim için zaten ölüydü ha toprak üstü ha toprak altı firavunun ateşi bol osun
    Cevapla
  • fatih 1 gün önce Şikayet Et
    Ölümü demek örgütte yeni planlar demektir. Başka şeyler deneyecekler. Rsk artıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT’de FETÖ için bir ‘mavi ceket’ daha! Kadın spikerlerin intikamı
Mansur Yavaş'ın Fetullah Gülen sessizliği sürüyor