İran'dan, ABD'ye son dakika İsrail uyarısı! Resmen ilan ettiler

İran, ABD'nin İsrail'e, İran saldırısı için destek vermesi halinde suç ortağı olacağı konusunda uyarıda bulundu.

İran'dan, ABD'ye son dakika İsrail uyarısı! Resmen ilan ettiler
İran'dan, ABD'ye son dakika İsrail uyarısı! Resmen ilan ettiler
GİRİŞ 22.10.2024 03:38 GÜNCELLEME 22.10.2024 03:38

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, BM Güvenlik Konseyi üyeleri ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, konuya ilişkin bir mektup gönderdi.

İran'dan, ABD'ye son dakika İsrail uyarısı! Resmen ilan ettiler

'KIŞKIRTICI VE TEHLİKELİ'

İravani, mektupta, ABD Başkanı Joe Biden'ın Berlin'de yaptığı açıklamada İsrail'in İran'a yönelik saldırısı hakkında bilgi sahibi olduğunu belirttiğini hatırlatarak, "Bu, ABD'nin, İsrail'in İran'a karşı yasa dışı askeri saldırganlığını zımni onaylaması ve desteklemesi anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

Biden'ın açıklamasının, ABD'nin bölgesel gerginliğin düşürülmesini istediğine ilişkin iddialarıyla da çeliştiğini belirten İravani, söz konusu ifadelerin kışkırtıcı ve tehlikeli olduğunu kaydetti.

İRAN'DAN, ABD'YE UYARI: SUÇ ORTAĞI YAPAR

İravani, mektupta, ABD'nin, teknik destek, gelişmiş silah ve kapsamlı hava savunma sistemleriyle İsrail'e destek vermesinin, ABD'yi suç ortağı yapacağı uyarısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi'nin söz konusu kışkırtmayı kınaması gerektiğini vurgulayan İravani, ABD'nin uluslararası hukuk ve BM Şartı'na uymasının sağlanmasını istedi.

İran'dan, ABD'ye son dakika İsrail uyarısı! Resmen ilan ettiler

ABD Başkanı Biden, Almanya gezisinde düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin "İsrail'in İran'a yapacağı saldırının nasıl ve ne zaman olacağına dair herhangi bir bilginiz var mı?" sorusuna, "evet" yanıtını vermişti.

Biden, sorulara rağmen İsrail'in saldırı planıyla ilgili bilgi vermekten kaçınmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 9. hafta tamamlandı! İşte güncel puan durumu
Savunma Sanayii Başkanı Görgün duyurdu! Gurur dolu anlar: ANKA-III'ten tarihi başarı