Sinvar, Gazze'den güvenli çıkış teklifini reddetmiş

Hamas lideri Yahya Sinvar'a, vefatından çok da uzun olmayan bir süre önce, "Hamas adına Mısır'ın ateşkes müzakerelerine katılması" koşulunda Gazze'den güvenli çıkış teklif edildiği ileri sürüldü.

GİRİŞ 22.10.2024 10:36 GÜNCELLEME 22.10.2024 10:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"Hamas adına Mısır'ın Gazze'de ateşkes-rehine anlaşması müzakerelerine katılması" koşulunda Hamas lideri Yahya Sinvar'a Gazze'den güvenli bir şekilde ayrılma şansının teklif edildiği kaydedildi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ABD, Arap ve Hamas yetkililerine dayandırdığı habere göre Sinvar, arabuluculardan gelen bu teklifi, "Kuşatma altında değilim, Filistin topraklarındayım." diyerek reddettiği aktarıldı.

KENDİNDEN SONRA NELER YAPILMASI GEREKTİĞİNİ DE PLANLADI

Ayrıca, "öldürülme olasılığının yüksek olduğunu kabul eden" Sinvar'ın, Hamas yetkilileri ile bu ihtimali değerlendirdiği de belirtildi.

İsmail Haniye suikastının ardından Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak seçilen Sinvar, kendi ölümünden sonra geçiş sürecini yönetecek bir liderlik konseyi seçilmesini önerdi.

İsrail'in kendi ölümünden sonra Hamas'ı taviz vermeye zorlayacağını öngören Sinvar, grup yöneticilerine "pes etmemeleri" ve "asla taviz vermemeleri" konusunda da uyarıda bulundu.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Kutahyali 2 saat önce Şikayet Et
    Rabbim böyle yiğitleri bizlere gösterdi şahit olduk su zamanda parmakla sayılırlar sayıları.Selam olsun tüm Şehitlerimize.
    Cevapla
  • İbrahim 3 saat önce Şikayet Et
    O ülkesini terkedecek adam mı... Vatanı için öldü.. Zaten itral onların terketmesini istiyor..
    Cevapla
  • misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Basiret sahibi insan. Mekanı cennet makamı ali olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... MHP Lideri Bahçeli'nin siyasette yankılanan 'Öcalan' mesajı! Kim ne dedi?
Dünyanın en zengin ülkeleri açıklandı! Türkiye listede kaçıncı sırada?