İngiltere ve Güney Kore: Kuzey Kore, Ukrayna'da savaşıyor

Güney Kore ve İngiltere, "Kuzey Kore'nin Rusya-Ukrayna savaşında Moskova safında savaşması için asker göndermesini" kınadı.

İngiltere ve Güney Kore: Kuzey Kore, Ukrayna'da savaşıyor
İngiltere ve Güney Kore: Kuzey Kore, Ukrayna'da savaşıyor
GİRİŞ 22.10.2024 10:40 GÜNCELLEME 22.10.2024 10:40

Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul ve Seul'da bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Kuzey Kore'nin Rusya'ya destek amacıyla Ukrayna'ya asker gönderdiğine ilişkin iddialar hakkında ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kuzey Kore'nin hukuka aykırı silah transferlerine devam etmesini ve Moskova'nın Ukrayna'daki hukuka aykırı savaşını desteklemek üzere Rusya'ya asker göndermesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

'Kuzey Kore bayrağı Ukrayna'da görüldü' iddiası"Kuzey Kore bayrağı Ukrayna'da görüldü" iddiası

Kuzey Kore, Rusya'nın yanında Ukrayna savaşına mı girdi?Kuzey Kore, Rusya'nın yanında Ukrayna savaşına mı girdi?

Kuzey Kore, Rusya için asker mi gönderdi? Pentagon inceleme başlattı!Kuzey Kore, Rusya için asker mi gönderdi? Pentagon inceleme başlattı!

7 bin kilometre öteden binlerce asker takviyesi ile Ukrayna-Rusya savaşına dahil oldu!7 bin kilometre öteden binlerce asker takviyesi ile Ukrayna-Rusya savaşına dahil oldu!

Rusya'nın hamlesi ABD'yi kaygılandırdı: Ukrayna'ya karşı tehlikeli bir gelişme!Rusya'nın hamlesi ABD'yi kaygılandırdı: Ukrayna'ya karşı tehlikeli bir gelişme!

Rusya'nın "asker ve silah göndermesi karşılığında Kuzey'e ne sağladığının izlendiği" belirtilen açıklamada, Moskova'nın Pyongyang'a muhtemel nükleer ya da balistik füze teknolojisi transferinden "derin endişe" duyulduğu aktarıldı.

Açıklamada, Hint-Pasifik ve Avrupa-Atlantik bölgelerinin güvenliğinin "birbiriyle bağlantılı olduğu" kaydedilerek, Güney Kore ve İngiltere'nin, Moskova ve Pyongyang'ı "caydırmak için uluslararası toplumla birlikte tedbir almakta kararlı olduğu" vurgulandı.

KREMLİN REDDEDİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün Kuzey Kore ordusunun Rusya’da olduğu iddiasıyla ilgili bilgilerin çelişkili olduğuna dikkati çekmiş, "Çok fazla çelişkili bilgi görüyoruz. Güney Koreliler bir şey söylüyor, ardından Pentagon bu tür açıklamaları teyit etmediklerini açıklıyor. Muhtemelen buna böyle yaklaşmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Sözcü Peskov, Kuzey Kore ordusunun Rusya’da olup olmadığı ve Ukrayna’daki "özel askeri operasyona" katılıp katılmadığı yönündeki soruya, "Bu, özel askeri operasyonun yürütülmesiyle ilgili bir soru. Savunma Bakanlığı ile iletişime geçmeniz gerekiyor." yanıtını vermişti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan ve Rusya'nın yeni planı ortaya çıktı! Dikkat çeken 'Çin detayı'
Roketsan’dan düşük maliyetli yeni tank avcısı: LOMTAS