Netanyahu'nun evine saldırıyı Hizbullah üstlendi

Hizbullah, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evine düzenlenen saldırıyı üstlendi. Açıklamada, "Hizbullah, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evine yönelik saldırının tüm sorumluluğunu üstleniyor." denildi.

GİRİŞ 22.10.2024 16:13 GÜNCELLEME 22.10.2024 16:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hizbullah Medya Ofisi Başkanı Muhammed Afif düzenlediği basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 19 Ekim Cumartesi günü Kayserya'daki evine İHA ile gerçekleştirilen saldırının arkasında Hizbullah'ın olduğunu duyurdu.

Afif, "Hizbullah, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evine yönelik saldırının tüm sorumluluğunu üstleniyor." ifadelerini kullandı.

İsrail'de Netanyahu'nun evine İHA'lı saldırıİsrail'de Netanyahu'nun evine İHA'lı saldırı

Afif, çatışmalar devam ettiği sürece İsrail ile müzakere olmayacağını vurguladı. Afif ayrıca, İsrail'in Güney Lübnan'a başlattığı kara harekatından bu yana bazı Hizbullah mensuplarını esir aldığını, onların sağlığından İsrail'in sorumlu olduğunu söyledi. Hizbullah'ın şu ana kadar herhangi bir İsrail askerini esir almadığını belirten Afif, "Düşmandan (İsrail) esir almamız uzun sürmeyecek." dedi.

Netanyahu'nun evine saldırı

Öte yandan, İsrail Başbakanlık Ofisi Netanyahu ve eşinin saldırı sırasında evde olmadığı açıklamıştı. Netanyahu ise saldırıdan saatler sonra yaptığı paylaşımda, "Bugün beni ve eşimi öldürmeye çalışan İran ajanları acı bir hata yaptı" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • İbrahim 2 saat önce Şikayet Et
    Yaw he he, bu hizbullahi aşar
    Cevapla
  • misafir 2 saat önce Şikayet Et
    saldırdı da ne oldu aşağılık mahluku öldüremediler!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den tarihi çıkış: Teröristbaşı Öcalan DEM grubundan örgütü lağvettiğini haykırsın
FETÖ elebaşının cenaze namazını Gülen'in yerine geçmesi beklenen Suat Yıldırım kıldıracak!