Mısır duyurdu! Arap Birliği olağanüstü toplandı! Sürpriz Filistin kararı

Arap Birliği, İsrail'in Gazze'deki soykırımını görüşmek üzere Filistin'in talebi üzerine olağanüstü toplandı.

GİRİŞ 22.10.2024 22:05 GÜNCELLEME 22.10.2024 22:05
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

Mısır resmi ajansı MENA’nın haberine göre, Filistin yönetiminin "İsrail'in Gazze'de Filistin halkına yönelik işlediği savaş suçlarındaki artış ve Gazze'nin kuzeyinin bölgeden koparılması" üzerine, dün yaptığı çağrının ardından Arap Birliği daimi delegeler düzeyinde toplandı.

Mısır duyurdu! Arap Birliği olağanüstü toplandı! Sürpriz Filistin kararı

ARAP BİRLİĞİ'NDEN İSRAİL'E EKONOMİK BOYKOT SİNYALİ

Filistin'in Arap Birliği Daimi Temsilcisi Muhenned el-Akluk, toplantıdaki konuşmasında, "İşgalci İsrail'in yaptığı, özellikle Gazze'nin kuzeyinde siyasi ve askeri planlar uygulayarak, Filistinli vatandaşlarını yok etme, aç bırakma, hayatlarını sürdüremeyecek duruma getirmek yoluyla zorla göç ettirmektir." ifadelerini kullandı.

Arap Birliğinin "İsrail'in BM Genel Kurulu'na katılımının dondurulması yönünde adımlar atılması, Güney Afrika'nın Uluslararası Ceza Mahkemesinde açtığı soykırım davasına müdahil olunmasının yanı sıra İsrail'e karşı siyasi ve ekonomik boykot uygulanması" yönünde kararlar aldığını aktaran Akluk, "Bu kararların etkili ve tam anlamıyla uygulanması için çalışmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 152
  • Misafir 3 dakika önce Şikayet Et
    Hadi canım
    Cevapla
  • Burak 7 dakika önce Şikayet Et
    Bisey cikmaz butun liderleri siyonist musluman ulkelerin
    Cevapla
  • Eda 8 dakika önce Şikayet Et
    Zahmet etmeyin.Filistin'de insan kalmadı artık.Siz boykot kararı alana kadar topraklarınız zaten israilin sınırları içinde kalacak.
    Cevapla
  • Vatansever 9 dakika önce Şikayet Et
    İngiliz sömürü birliği daha doğru tarif olurdu
    Cevapla
  • Misafir 10 dakika önce Şikayet Et
    Günaydın yeni haberleri oldu galibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu duyurdu! Nasrallah'ın veliahtı Haşim Safiyuddin öldürüldü
Evlerini teslim alan depremzedelerden duygulandıran sözler: Evladımız bıraksa, Erdoğan...