İsrail ordusu Nasrallah'ın veliahtı Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü iddia etti

İsrail ordusu, Nasrallah'ın veliahtı Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğüne dair açıklama paylaştı.

İsrail ordusu Nasrallah'ın veliahtı Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü iddia etti
İsrail ordusu Nasrallah'ın veliahtı Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü iddia etti
GİRİŞ 22.10.2024 23:07 GÜNCELLEME 22.10.2024 23:59
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, Safiyuddin'in 4 Ekim'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda öldüğünü öne sürdü.

Hizbullah'tan İsrail ordusunun iddiasına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında ölmüştü.

Hizbullah, Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi henüz belirlemezken Genel Sekreterlik için Safiyuddin'in ismi öne çıkıyor.

İsrail basını, İsrail ordusunun 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında Safiyuddin'in hedef alındığını yazmıştı.

HAŞİM SAFİYUDDİN KİMDİR?

Safiyuddin, Hizbullah’ın siyasi işlerini ve iletişim, eğitim, sağlık, ekonomi ve sendikalar gibi sivil faaliyetlerini koordine eden Yürütme Konseyi’nin başkanlığını yürütüyordu.

Aynı zamanda örgütün askeri operasyonlarını yöneten Cihad Konseyi’nde de görev aldı. Safiyuddin, genel olarak örgütün 1982’deki kuruluşundan bu yana Hizbullah’ın yapısının önemli bir parçası oldu.

HAYATI VE ÇALIŞMALARI

Nasrallah’ın anne tarafından kuzeni olan Safiyuddin, 1964’te Güney Lübnan’ın Sur bölgesindeki Deyr Kanun en-Nahr kasabasında dünyaya geldi.

Nasrallah ile birlikte Irak ve İran’da ilahiyat eğitimi alan Safiyuddin, 1994’te Yürütme Konseyi’nin başına geçmek üzere Beyrut’a geri çağrıldı. 

Safiyuddin’in oğlu, hayatını kaybeden İranlı General Kasım Süleymani’nin kızı Zeynep Süleymani ile evli.

ÖNE ÇIKAN AÇIKLAMALARI

Safiyuddin, siyasi ve dini etkinliklerin yanı sıra hayatını kaybeden Hizbullah savaşçılarının cenazelerinde de ön plana çıktı. Kamuoyuna yaptığı açıklamalar, örgütün Filistin davasına olan bağlılığını yansıtıyor.

Ekim 2023’te Dahiye’de yaptığı bir konuşmada Safiyuddin, “Tarihimiz, silahlarımız ve roketlerimiz sizinle. Sahip olduğumuz her şey sizinle,” ifadelerini kullanmıştı.

Safiyuddin, temmuz ayında yaptığı bir konuşmada da Hizbullah’ın liderlik anlayışını şöyle açıkladı: 

“Direnişimizde herhangi bir lider şehit olduğunda, bayrağı bir başkası devralır ve yeni, kesin, güçlü bir kararlılıkla yoluna devam eder.”

İran gazetesi Hurşid‘in haberine göre Safiyuddin, 2008’deki genel kurul toplantısında ‘Siyonistlerin Hasan Nasrallah’ı öldürmeyi başarması’ durumunda Hizbullah’ın bir sonraki lideri olarak belirlenmişti.

KAYNAK: AA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 22
  • Selim 1 saat önce Şikayet Et
    Ne gariptir ki İranı, Hizbullahı ve Husileri en çok eleştiren, küçümseyen ve karalayanlar Gazze konusunda somut olarak hiçbir şey yapmayanlardır. Kendi işe yaramazlıklarını, korkaklıklarını başkasını eleştirerek, çamur atarak gizlemeye çalışan zavallı hastalıklı, hazımsız kibirli ruhlardır bunlar!!! Övünmeye gelincede mangalda kül bırakmazlar...
    Cevapla
  • Vatan Evladı 1 saat önce Şikayet Et
    İnşallah Hak gelecek batıl zail olacaktır. Elbet hakkın yanında olanlarda batılın yanında olanlarida Tarih yazacaktır. Batılın yanında olanlar hem dünyada hemde ahirette hesap verecekler İnşallah
    Cevapla
  • Selim 1 saat önce Şikayet Et
    Bazı müslüman kılıklı acaip yorumculara; Siz hastasınız, hasta. Büyülenmişsiniz. Nerde bir müslüman ayağa kalksa hazımsızlıkmıdır, ırkçılıkmıdır, gizli islam düşmanlığımıdır, yada ortaya karışık mıdır nedir bilmem ama hemen karalamaya küçümsemeye kalkıyorsunuz, ya nedir sizin derdiniz, hiç bir halt etmediğiniz halde akşama kadar müslüman aleyhine fitne yayıyorsunuz. Allah ıslah etsin siz
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    bu lanet Hizbullaha dediğin Yahudi köpekleri hizbuşşeytan bunlar gebermesi iyi oldu
    Cevapla
  • serdengecti 1 saat önce Şikayet Et
    Yahudi tohumu seni.... geberik senin leşine denir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah İsrail askerlerini hedef anları paylaştı
Son Dakika: Bahçeli'nin Öcalan çağrısına DEM Parti'den yanıt geldi!