Türkiye'den tarihi BRICS hamlesi! NATO'dan son dakika açıklaması!

Türkiye'nin tarihi BRICS adımı sonrası gözlerin çevrildiği NATO'dan ilk açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Rutte'den Türkiye'nin BRICS ile işbirliğine yeşil ışık geldi.

GİRİŞ 23.10.2024 06:36 GÜNCELLEME 23.10.2024 09:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri: Amerikan hegemonyasını kırmak için bir araya gelen Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşan BRICS, giderek genişliyor. Dolar yerine milli paralarla ticareti öne çıkaran BRICS'e Türkiye'nin de başvuru yaptığı öne sürülmüştü.

Söz konusu iddiaların ardından NATO Genel Sekreteri Rutte'den, Türkiye'nin BRICS ile işbirliğine yeşil ışık geldi.

"TÜRKİYE'NİN BRICS İLE İŞBİRLİĞİNE HAKKI VAR"

Türkiye'nin BRICS ülkeleriyle işbirliği yapma hakkı olduğunu ve bu durumun Türkiye'nin NATO üyeliğiyle çelişmediğini belirten Rutte, gazetecilerin NATO'nun Türkiye'nin BRICS ile işbirliğini geliştirmesinden endişe duyup duymadığını sorması üzerine şunları söyledi:
NATO'da 32 demokrasiden oluşuyoruz. Elbette şu ya da bu konuda her zaman tartışmalar olacaktır. Ancak Türkiye'nin ortaklarıyla ya da BRICS ortaklarıyla çalıştığını biliyoruz, bunu yapmaya hakları var.

"TÜRKİYE NATO İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR ÜLKE"

Rutte açıklamasının devamında ise Türkiye'nin BRICS ile ilişkilerini geliştirme arayışının NATO ülkeleri arasında tartışmalara neden olabileceğinin altını çizerek yine de bu durumun Ankara ve ittifakın birbirleri için önemini değiştirmeyeceğini söyledi.

Rutte söz konusu soruya ilişkin cevabını, "Türkiye her zaman NATO'nun bir parçasıdır ve öyle kalacaktır, bundan kesinlikle eminim. NATO Türkiye'de çok popüler ve Türkiye de NATO'da çok popüler. Dolayısıyla birbirimizin faydalarını en üst düzeye çıkardığımızdan emin olmalıyız ve müttefikimiz oldukları için çok mutluyuz" cümleleriyle tamamladı.



ERDOĞAN, PUTİN İLE BRICS ZİRVESİNDE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya'da gerçekleştirilecek BRICS Zirvesi'nde görüşecek. Görüşmede Türkiye'yi doğal gaz merkezi yapacak proje masada olacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Serdar 10 dakika önce Şikayet Et
    Teşekkürler RUTTEEEEEEEEEEE
    Cevapla
  • Cempo 15 dakika önce Şikayet Et
    Natonun niyeti bizi truva ati yapmak , Olsun sıkıntı yok ,virajdan sonra biz karar veririz
    Cevapla
  • vatandaş 27 dakika önce Şikayet Et
    Nato Türkiyede hiç popüler değil.. Siz de siyoniste hizmet eden varlıklarsınız.. Bir boşluk bırakalım sırtımızdan vurursunuz aynı BM gibi iki yüzlü
    Cevapla
  • nurhayt 42 dakika önce Şikayet Et
    izin vermiş gidelim bakalım
    Cevapla
  • Hkalem 54 dakika önce Şikayet Et
    Size mi soracaz sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
FETÖ'de suikast korkusu! CIA, o isim için devreye girdi iddiası
FETÖ'nün karargahında hazırlık! Terörist Gülen'i bakın nereye gömecekler