Ünlü hamburger zincirinde skandal! Ölümcül virüs bulaştı...Ölen de var

McDonald's'ın "Quarter Pounder" hamburgerlerinden yiyen 49 kişiye ölümcül bir bakteri bulaştı. Bu kişilerden 10'u hastaneye kaldırırken 1 kişi ise hayatını kaybetti. Ürünün satışları geçici olarak durduruldu.

GİRİŞ 23.10.2024 09:10 GÜNCELLEME 23.10.2024 10:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD, uluslararası hazır yemek zinciri McDonald's'ın adının karıştığı bir gıda skandalı ile sarsıldı. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri Kurumu'ndan (CDC) yapılan açıklamada, McDonald's'ın "Quarter Pounder" hamburgerlerinden tüketen 49 kişinin Escherichia coli (E.coli) bakterisi nedeniyle hastalandığı, 10 kişinin ise hastanelik olduğu bildirildi. Hastaların kendileriyle yapılan görüşmelerde belirti göstermeden önce McDonald's'ta yemek yediğini ve özellikle "Quarter Pounder" tükettiğini ifade ettiği kaydedilirken, Colorado eyaletinde yaşayan 1 kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı.

SOĞAN VE DANA KÖFTESİNDEN ŞÜPHELENİLDİ

Vakalara neden olan gıda maddesinin henüz kesin olarak tespit edilmediği ifade edilen açıklamada, uzmanların kıyılmış soğan ve dana köftesinden şüphelendiği aktarıldı. CDC, McDonald's'ın söz konusu gıda maddelerinin kullanımını şüpheli vakaların görüldüğü eyaletlerdeki şubelerde geçici olarak durduğunu açıkladı. Skandalın ardından McDonald's hisselerinin yaklaşık yüzde 9 değer kaybetmesi ise dikkat çekti.

KANLI İSHAL, KUSMA VE BOĞAZ KURULUĞU...

Belirtilerin genellikle bakterinin alınmasından 3 ila 4 gün sonra başladığını ve çoğu insanın 1 hafta içinde iyileştiğini hatırlatan yetkililer, 38,8 derece üzeri yüksek ateş, 3 günden uzun süren ishal ya da kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu ile ayağa kalkarken baş dönmesi şikayetleri gösteren kişileri tıbbi destek almaları konusunda uyardı.

E.COLİ BAKTERİSİ NEDİR?

Normalde insan ve hayvanların bağırsak ortamında bulunabilen E.coli bakterilerinin "Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC)" gibi bazı alt türleri hayatı tehdit edebilen hastalıklara neden olabiliyor. En sık yiyecek yoluyla alınan E.coli bakterilerinin, yüzde 85 oranında iyi pişirilmemiş veya çiğ etlerden, süt ve süt ürünlerinden ve iyi temizlenmemiş sebze ile meyvelerden bulaştığı biliniyor.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Esra 5 saat önce Şikayet Et
    Dünyayı terör mü sardı acaba..gıda terörü,trafik terörü,sevgili terörü,fiyat terörü,sağlık terörü ..say da say..
    Cevapla
  • kenan 5 saat önce Şikayet Et
    Müslüman geçinenler boykot edemedi. ALLAH hadi yiyin yiyebiliyorsanız diye uyardı. SİYONİST Firmaların sonu göründü
    Cevapla
  • memo can 5 saat önce Şikayet Et
    mdonalds Allahin lanetine ve gazabina ugramis iste. hainler yesin simdi o bakterileri
    Cevapla
  • mıstefa 5 saat önce Şikayet Et
    köfteci yusufa yapılan karamala paylaşım kin nefret kadar MCdanılsa kimse paylaşım haber yapmaz bakın ve görün 1 günde kapanır haberi :(
    Cevapla
  • Ali 6 saat önce Şikayet Et
    Gavurun neyinden fayda gördük ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yenidoğan çetesini çökerten savcı ilk kez konuştu! 'Ölümü göze aldım'
Gizli projelerde kullanılıyor: Gümüş fiyatları rekor kıracak