İsrail "çatı vurma" tekniğiyle bombaladı

İsrail'in, Lübnan'daki saldırıları devam ediyor. İsrail ordusunun, dün Beyrut'ta gerçekleştirdiği saldırının görüntülerini inceleyen İngiliz Telegraph gazetesi, İsrail'in "çatı vurma" tekniğini kullandığını ortaya koydu.

İsrail "çatı vurma" tekniğiyle bombaladı
İsrail "çatı vurma" tekniğiyle bombaladı
GİRİŞ 23.10.2024 10:11 GÜNCELLEME 23.10.2024 10:11

İsrail'in Güney Beyrut'ta gerçekleştirdiği hava saldırısında bir apartman yerle bir olurken, olay yerinden gelen fotoğraflarda nadir görülen ayrıntılar yer aldı. Uluslararası ajansların geçtiği görüntülerde 8 katlı binanın zemin katına düşen iki bomba şimdiye kadar hiç görülmediği kadar net görünüyor.

İngiliz Telegraph gazetesine göre İsrail saldırıda MK-84 bombaları kullandı. Videolarda bombaların binaya isabet etmesi ile şiddetli bir patlama sesi duyulduğu, moloz ve şarapnel parçalarının çevreye yayıldığı görülüyor. Bombalamadan sadece birkaç dakika sonra binanın "kontrollü bir yıkama" benzer şekilde çöktüğü görülüyor.

Korkunç saldırıda onlarca kişi hayatını kaybederken Telegraph gazetesi İsrail'in "çatı vurma" isimli tartışmalı taktiğine dikkati çekti. Bu taktikte yakındaki sivillere sinyal vermek amacıyla hedefe önce küçük bir bomba atılıyor daha sonra ikinci bombayla hedef yok ediliyor. İsrail'in apartmanların zemin katlarını hedef alarak tek seferde tüm yapıyı çökertmeyi amaçlıyor.

İsrail'in sivillere yönelik hava saldırıları Gazze savaşının başlangıcından bu yana sert bir şekilde eleştirildi. Uluslararası toplum bu konuda defalarca kez uyarı yapsa da İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarında ısrarla bu taktiği kullandığı görüldü.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yenidoğan çetesini çökerten savcı ilk kez konuştu! 'Ölümü göze aldım'
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu grup toplantısında urgan salladı