Hizbullah, Nasrallah'ın halefi Safiyuddin'in şehit edildiğini doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreter Yardımcısı ve Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in şehit edildiğini doğruladı.

Hizbullah, Nasrallah'ın halefi Safiyuddin'in şehit edildiğini doğruladı
Hizbullah, Nasrallah'ın halefi Safiyuddin'in şehit edildiğini doğruladı
GİRİŞ 23.10.2024 18:08 GÜNCELLEME 23.10.2024 18:08

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken Hizbullah, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen İsrail saldırısında Genel Sekreter Yardımcısı ve Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in şehit edildiğini doğruladı.

İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada, Safiyuddin'in 4 Ekim'de başkent Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiyeh'e düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü aktarmış, aynı saldırıda Hisbullah'ın istihbarat birimi başkanı Hüseyin Ali Hazima'nın da öldürüldüğünü ifade etmişti.

Hasan Nasrallah'ın, 27 Eylül'de Dahiyeh'de İsrail hava saldırısında öldürülmesinin ardından Haşim Safiyuddin'in adı liderlik için öne çıkıyordu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 maaş birden ödeniyor! 900 prim günü olması yetiyor
Tam 82 yıl ülke yönetti! İşte Dünyada en uzun süre görevde kalan liderler!