Rusya'da siber saldırı alarmı: "Daha önce görülmemiş boyutta"

Rus sözcü Maria Zaharova, Dışişleri Bakanlığı'nın "daha önce görülmemiş boyutta" bir siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Zaharova, bakanlık teknik servis ekiplerinin internet sitesine yeniden erişim sağlamak için çalıştığını belirtti.

GİRİŞ 23.10.2024 20:15 GÜNCELLEME 23.10.2024 20:15
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, düzenlenen BRICS zirvesi sırasında Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın ciddi bir siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu.

Zaharova daha önce yaptığı açıklamada, bakanlığın büyük çaplı bir "hizmet engelleme saldırısına" maruz kaldığını belirterek, "Bu sabah Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesi altyapısına yurt dışından büyük çaplı bir siber saldırı başladı." demişti.

Zaharova, siber saldıya ilişkin "Daha önce görülmemiş boyutta" açıklaması yaptı.

"Siteye erişimi sağlamak için yeni bilgiler eklememeye karar verdik" ifadesinde bulunan Zaharova, “Bu tür düşmanca etkilerin bugünlerde Kazan'da başarıyla gerçekleştirilen BRICS zirvesi etkinlikleriyle ilgili olabileceğini düşünüyoruz” diye ekledi.

Zaharova, bakanlık teknik servis ekiplerinin internet sitesine yeniden erişim sağlamak için çalıştığını belirtti.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Selim 59 dakika önce Şikayet Et
    Brics ile ilgili olacaktır. Gavur ! denen zihniyet ay'a inişte "insanlık adına" der ama iş öyle değildir, İnsanlık düşmanlığı içindir. Biz, sistemleri, banka kartlarını vs. iyi çalışsınlar diye muhafaza ederiz. Onlar bozmaya çalışır.
    Cevapla
  • Yavuz 1 saat önce Şikayet Et
    Bi ukrayna ile baş edemediniz günlük ortalama bin asker kaybınız olmuş. En azından sarayını başına yıkmanız gerekirdi o yahudi finosunun! Senden bir cacık olmaz rusya
    Cevapla
  • Rttt 2 saat önce Şikayet Et
    Gari bu gezegen adam olmaz, tüm metropolleri esliden olduğu olanildiğince küçültüp mikro şrhirler kurulmalı
    Cevapla
  • Vatandaş 2 saat önce Şikayet Et
    Liderler Tataristan da Brics zirvesindeyken Türkiye'de terör saldırısı Rusya'da siber saldırı. Saldırının sahibi kendini çok belli etti. Gözdağı veriyorlar
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    israilden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam 82 yıl ülke yönetti! İşte Dünyada en uzun süre görevde kalan liderler!
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışına kim ne dedi?