TUSAŞ'a hain terör saldırısı! ABD ve dünyadan peş peşe Türkiye açıklamaları

Son dakika haberi... Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısının ardından dünya ülkelerinden Türkiye'ye peş peşe taziyede bulundu.

TUSAŞ'a hain terör saldırısı! ABD ve dünyadan peş peşe Türkiye açıklamaları
TUSAŞ'a hain terör saldırısı! ABD ve dünyadan peş peşe Türkiye açıklamaları
GİRİŞ 23.10.2024 21:14 GÜNCELLEME 23.10.2024 23:50
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Son dakika TUSAŞ haberleri: Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) saat 15.26'da 2 terörist tarafından hain terör saldırısı düzenlendi. 4 vatandaşın şehit olduğu alçak saldırının ardından pek çok ülkeden peş peşe Türkiye'ye destek açıklamaları geldi.

İşte hain terör saldırısının ardından Türkiye'ye destek olan ülkeler:

ABD: KALPLERİMİZ TÜRKİYE İLE BERABER

Beyaz Saray, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını "güçlü şekilde" kınadıklarını ve dualarının Türk halkıyla beraber olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Kirby, "Kalplerimiz, Ankara-Türkiye'deki korkunç terör saldırısının kurbanlarıyla beraber. Türk yetkililer olayı olası bir terör saldırısı olarak soruşturduklarını belirtti, henüz saldırının motivasyonunu ve arkasında tam olarak kimlerin olduğunu bilmiyoruz ancak bu şiddet olayını güçlü şekilde kınıyoruz." dedi.

ABD'li danışman, "bu zor günlerde" dualarının, saldırıdan etkilenen kişiler, onların aileleri ve Türk halkıyla beraber olduğunu söyledi.

TUSAŞ'a hain terör saldırısı! ABD ve dünyadan peş peşe Türkiye açıklamaları

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Bakan Blinken, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin X hesabından açıklama yaptı.

Blinken, "ABD olarak müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve bugünkü terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Dualarım, saldırının kurbanları ve onların aileleriyle beraber." ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, TUSAŞ'a düzenlenen saldırı "utanç verici bir terör saldırısı" olarak nitelendirildi.

Suudi Arabistan'ın "terörün ve aşırıcılığın her türlüsünü reddettiğine" işaret edilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ve halkına taziyede bulunuldu.

AZERBAYCAN

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Bakanlığın X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kardeş Türkiye'de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketine yönelik terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu hain terör eylemi sonucunda şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Azerbaycan her zaman kardeş Türkiye'nin yanındadır."

TUSAŞ'a hain terör saldırısı! ABD ve dünyadan peş peşe Türkiye açıklamaları

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise "Türk Havacılık ve Uzay Kurumu'na düzenlenen terör saldırısı sonucu ölü ve yaralılarla ilgili haberler bizi derinden sarsmıştır. 

Bu hain terör saldırısını öfkeyle kınıyor ve Türk Milleti adına bu hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Şahsım ve Azerbaycan halkı olarak sizlere, hayatını kaybedenlerin ailelerine, sevenlerine, kardeş Türk halkına başsağlığı, yaralılara şifa diliyorum." dedi.

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanı Tatar, X hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ önünde düzenlenen hain terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğunu büyük üzüntü ile öğrendiğini belirtti.

Tatar, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diler, saldırıyı şiddetle kınarım." ifadesini kullandı.

Terörü lanetlediğini belirten Tatar, yaslı ailelere ve Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

TUSAŞ'a hain terör saldırısı! ABD ve dünyadan peş peşe Türkiye açıklamaları

PAKİSTAN

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Associated Press of Pakistan'ın haberine göre Zerdari, "Bu korkak saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz." dedi ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Pakistan Başbakanı Şerif de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da düzenlenen terör saldırısı karşısında üzüntü duyuyoruz." ifadesine yer verdi.

"Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye halkına en içten taziyelerimi iletiyorum." ifadesini kullanan Şerif, terör saldırısını şiddetle kınadığını vurguladı.

Saldırıda şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Şerif, Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

ALMANYA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Ankara'dan gelen ölüm ve yaralanma haberleri karşısında şoka uğradım. Terörün her türlüsünü mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor ve ortağımız Türkiye'nin yanında duruyoruz." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ'a hain terör saldırısı! ABD ve dünyadan peş peşe Türkiye açıklamaları

HOLLANDA

Hollanda Başbakanı Dick Schoof,  "Ankara'da düzenlenen korkunç terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en derin taziyelerimi ilettim. Hollanda terörün her çeşidini kınıyor. Kurbanlara baş sağlığı diliyorum." dedi.

İTALYA

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada da "Başbakan Giorgia Meloni, kendisi ve hükümeti adına, TUSAŞ genel merkezine düzenlenen; çok sayıda can kaybı ve yaralanmaya yol açan alçak saldırı nedeniyle Türk yetkililere derin taziyelerini ve samimi yakınlığını belirtiyor. Başbakan, terörün her türlü halini kesin şekilde kınadığını ifade ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına en içten taziyelerini ve düşüncelerini iletiyor." ifadeleri kullanıldı.

İNGİLTERE

İngiltere Gizli İstihbarat Servisi MI6 Şefi Richard Moore: Bugün yapılan ve tamamen kınadığım iğrenç terörist saldırısında dehşete düştüm. Büyükelçi olduğum süre boyunca kurumla yakın ortaklık içinde çalıştım.

TUSAŞ'a hain terör saldırısı! ABD ve dünyadan peş peşe Türkiye açıklamaları

BOSNA HERSEK

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, resmi Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Becirovic, "Değerli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bosna Hersek halkı ve adıma en derin başsağlığı dileklerini iletiyorum." ifadelerini kullandı.

SIRBİSTAN

Sırbistan Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, başkentteki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilekleri iletilerek, "Şok ve üzüntü içerisindeyiz. Bu anlamsız şiddet eylemini kınıyoruz ve bu zor zamanlarında Türk halkının yanındayız." mesajı paylaşıldı.

YUNANİSTAN

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabından, "Ankara'da bugün düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Düşüncelerimiz ve en içten taziyelerimiz hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle birlikte" paylaşımında bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının X'teki hesabından yapılan açıklamada, "Ankara'daki Türkiye havacılık ve uzay sanayii tesislerine yönelik saldırı, her terör saldırısı gibi kesin şekilde kınanmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Ayrım gözetmeksizin uygulanan şiddetin demokrasilerde yeri yoktur" ifadeleri kullanılarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulunuldu.

AVUSTURYA

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer de X'ten, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı.

Nehammer, "Terör ve şiddetin toplumlarımızda yeri yoktur. En içten başsağlığı dileklerimizi olaydan etkilenenler ve ailelerine iletiyoruz." mesajını paylaştı.

ÇEKYA

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, X hesabından yaptığı açıklamada, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı nedeniyle derinden sarsıldığını belirterek, "En içten taziyelerimi olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türkiye'ye iletiyorum. Çekya terörizme karşı kararlı şekilde duruyor. (Teröre karşı) Birlikte mücadele etmemiz gerekiyor." görüşünü paylaştı.

KOSOVA

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Ankara'da düzenlenen terör saldırısının ardından müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Kurbanların aileleri ve sevdiklerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Terörizm ve şiddetin dünyamızda yeri yok!" ifadelerini kullandı.

KUZEY MAKEDONYA

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova da X mesajında, "Bu korkunç terör saldırısından sonra Ankara ve tüm Türk halkıyla tam dayanışma içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevdiklerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Bu anlamsız şiddet asla barışın önüne geçemeyecek." ifadesini kullandı.

LETONYA

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'daki ölümcül saldırı karşısında derin endişe duyuyoruz. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.

CEZAYİR

Cezayir ve Suudi Arabistan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Cezayir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketini hedef alan terör saldırısını şiddetle kınamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Cezayir'in "Kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve halkıyla bu zor zamanda tam dayanışma içinde" olduğu vurgulandı.

ESTONYA

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Terör hiçbir şekilde kabul edilemez. Ankara'dan gelen haberler karşısında şok oldum. Türkiye, NATO'daki dostumuz ve müttefikimizdir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

NORVEÇ

Norveç Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ankara'dan gelen haberler son derece endişe verici. Norveç, TUSAŞ'a yönelik vahşi saldırıyı kınamaktadır. Kurbanların ailelerine ve olaydan etkilenen herkese taziyelerimizi iletiyoruz. Terörün her türlüsüne karşı mücadelede müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız." ifadelerine yer verildi.

IKBY

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısını kınadı. IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'da bugün meydana gelen terör saldırısını kınıyorum. Düşüncelerim ve dualarım kurbanların aileleriyle. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye halkı ve hükümetiyle terörizme karşı tam dayanışma içindeyiz” dedi.

FRANSA

Macron, TUSAŞ'ın yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin X hesabından Fransızca ve Türkçe açıklama yaptı.

Terör saldırısını en güçlü şekilde kınadıklarını belirten Macron, "Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaşıyor, kendilerine taziyelerimizi sunuyoruz. Teröre karşı Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullandı.

İRAN

İran, Ankara'da TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısını kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, yaptığı yazılı açıklamada, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, Türk halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerini iletti ve yaralılara acil şifalar diledi.

Terörizmin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Bekayi, İran’ın özellikle komşu ülkeler başta olmak üzere diğer ülkelerle bu insanlık dışı olguya karşı iş birliği yapmaya ve önlemeye hazır olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • Vatandaş 7 dakika önce Şikayet Et
    İtlerin sahibi belli,arkalarındaki destekçilerde belli.Zannetmeyinki bunu kimse bilmiyor.
    Cevapla
  • Murat6678 22 dakika önce Şikayet Et
    Batının başsağlığı ve kinamalarini kabul etmiyoruz ve biz onların alçak iki yüzlü duruslarini kınıyor lanetliyoruz. Allah sizin üzerinize tüm belaları yağdırsın. Siz degilmisiniz bunlara silah veren destekleyen. Elinizden gelen de budur. Korkak ve alçaklardan başka ne beklenirdi. Ama bekleyedurun. Zamanı geliyor.
    Cevapla
  • Ahmet 34 dakika önce Şikayet Et
    Brics toplantısı sırasında yapılan bu terör saldırısına batıdan çok hızlı kınama mesajları geldi
    Cevapla
  • Kayserili. 41 dakika önce Şikayet Et
    hepsi de dalga geçer gibi sevindikleri ne kadar belli düşmanın.
    Cevapla
  • RAMAZAN 58 dakika önce Şikayet Et
    Abd gec
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırı sonrası tahliye edilen TUSAŞ çalışanı: Hainlere inat daha fazla çalışacağız
Son dakika: TUSAŞ'a hain saldırı! Bakan Yerlikaya'dan şehit ve yaralı açıklaması