"ABD'nin FETÖ'yle işi bitti" diyen Latif Erdoğan, FETÖ'yü yönetecek yeni ülkeyi açıkladı

FETÖ'ye ilk bayrak açan isimlerden olan Latif Erdoğan, "FETÖ'nün küçük parçalara ayrılması artık kaçınılmaz. Gülen öldükten sonra bence ABD'nin FETÖ ile işi bitti. Bundan sonra örgütü İngiltere yönetir." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 24.10.2024 10:34 GÜNCELLEME 24.10.2024 10:42
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü ile birlikte örgütün geleceği konuşulmaya başlandı. En büyük soru ise, FETÖ'yü şimdi kim idare edecek ve milyarlarca dolar serveti kim yönetecek? 2012 yılında yani en zor zamanda FETÖ'ye bayrak açan isimlerin başında Latif Erdoğan geliyordu. Bir dönem Gülen'e en yakın isim olan Latif Erdoğan, örgütün geçmişini ve geleceğini değerlendirdi.

İşte Latif Erdoğan'ın açıklamaları:

"Fethullah Gülen'in Mesih saplantısı vardı. Mehdi de diyebilirdi kendisine ama o makama eli uzanamadı. Kendisini açık açık Mesih olarak gördüğünü söylüyordu. "Hz. İsa gibi 33 yaşında öleceğimi bekliyordum" demişti.

Mehmet Tabanca ve Hüseyin Gemicioğlu isimli iki müridi onun Mesihliği ile ilgili kitap yazdılar. O kitapta ebced hesapları yapılarak 105 yaşına kadar yaşayacağı belirtiliyordu. Gülen bize sık sık "Hepinizi gömeceğim" diyordu. 20 sene önce öldü.

DÜNYA DEVLETİ KURMA HASTALIĞI

Gülen aslında psikiyatrik sorunları olan bir vak'adır. Kendisi dışında kimseye acıma duygusu yoktu. Narsistliğini, kişisel kaprislerini, davranış bozukluklarını dava olarak insanlara yutturdu. Kabul etmeyenleri hain ilan etti. Kelimenin tam anlamıyla karaktersiz ve kahpedir.

Dünya devleti kuracağına inandı. Tüm dünyayı Türkiye'den idare edecekti. Bu hastalıklı iddiasını güçlendirmek için dini değerleri kullanmaktan da çekinmedi.

BİTMEYEN İSRAİL SEVGİSİ

Tüm dünyada hızla büyümeye başlamıştı. Çevresine bunu Allah'ın ihsanı olarak anlatıyordu. MOSSAD ve CIA tarafından önünün açıldığı örgütün tabanı tarafından bilinmiyordu.

Bitmeyen bir İsrail sevgisi vardı. Saddam Hüseyin İsrail'i füze attığından Yahudiler için günlerce ağladığını söylemişti. Yahudilerle ve MOSSAD ile bağlantısını ilk Erbakan Hoca deşifre etmişti. Kadir Mısıroğlu "Bu İsrail sevgisi yüzünden sen Türkiye'de can vermeyeceksin" demişti. Haklı çıktı.

Bir nesil bitirdi. Sadece Türkiye'ye değil islam alemine büyük zarar verdi. Ben Fethullah Gülen ile tanıştığımda 11-12 yaşında çocuktum. Şimdi 70 yaşıma geldim. Ben şahsım için değil ama bir nesil için üzülüyorum. Toparlanması çok uzun yıllar alacak.

FETHULLAH'I DEFALARCA UYARDIM

Ben o yapı içerisinde yanlışa hep yanlış derdim. Fethullah ile tartışmalarımız oldu. 2000'li yılların başında "Artık duvara çarptınız" dedim. Suat Yıldırım'a "Devlet bir gün sizi terörist ilan edecek" dedim. Devleti ele geçirme mantığı yanlıştı. "Devlete değil medeniyete talip olalım" dedim. Ama Fethullah'ın güç zehirlenmesi, devleti ve dünyayı ele geçirme hastalığı artık tüm bedenini sarmıştı.

HATA YAPTIĞINA ASLA İNANMAZ

17/25 Aralık operasyonu, Ergenekon ve MİT kumpasında FETÖ başarısız oldu. Ama Fethullah bunları başarısızlık olarak görmez. Gençliğinden beri hayalinde askeri ihtilal yapmak vardı. 15 Temmuz'da başarısız olacağına zerre kadar inanmadı. Kendisine sorsanız 15 Temmuz darbesinde attığı her hamlesi doğrudur. Fethullah Gülen gibi hastalıklı ruhlar asla hata yaptığın kabul etmez. Başarısız olunduğunda her türlü yalanı söylemekten, en ağır yemini etmekten de çekinmez.

ÖRGÜTTE BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Fethullah Gülen öldü. Ateşler içinde yatsın. Abi dedikleri adamlar kapatmaya çalışsa da örgütte büyük bir hayal kırıklığı var. Maddi bağımlılığı olan insanlar örgütte isteme istemeye durmaya devam eder. Ayakları üzerinde durabilenler ise kendi yoluna gitmeyi tercih eder.

Mustafa Özcan, Abdullah Aymaz ve Cevdet Türkyolu gibi adamların isimleri geçiyor. Bunlar sırtını Fethullah'a dayamış kişiliksiz insanlardır. Örgütü sevk idare edecek bir kapasiteleri de yoktur.

Parayı elinde tutanlar biraz daha avantajlı ama konuşulan isimler arasında lider yok. Bundan sonra her gün güç kaybedecekler.

FETÖ'YÜ ARTIK İNGİLTERE YÖNETİR

Mehdilik ve Mesihlik hezeyanları bitti ama örgüt dağıldı demek için henüz erken. Rehavete kapılmamak gerekir.

Fethullah Gülen öldükten sonra bence ABD'nin FETÖ ile işi bitti. Bundan sonra örgütü İngiltere yönetir. İngilizler FETÖ'nün bu insan kaynağını İslam'ın ve Türkiye'nin aleyhine kullanmaya çalışacak.

Örgüt artık küçük parçalara ayrılarak yoluna devam etmeye çalışır. Ama zaten bu örgüt Fethullah'tan sonra yaşamayacak bir yapıda kurulmuştur. Gülen'in ölümü de aslında örgütün fiilen bitmesi demektir."

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / İSA TATLICAN
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 31
  • Gültepeli Bjk 40 dakika önce Şikayet Et
    feetöş öldü keel gözüktü bu iblisi papazzlarr hahhamlaarr gömecekmiş herhaalde onada O yakışır sonrada mezarına tepe üstü kafa üstü gömerrler yakışan O çünkü fetbazzlara fetöcükkün ölüsüne gidenler Türkiye'ye geri alınmasınlar alanlarda gidenlerde Vatan Millet hainidir el uzatanlargibi
    Cevapla
  • Memur emeklisi______ 47 dakika önce Şikayet Et
    En iyi Terörist ÖLÜ Teröristtir ...
    Cevapla
  • Gurbet 57 dakika önce Şikayet Et
    Fetö'nün maşa olduğunu itiraf ettiler Biz biliyorduk. Türk ve İslam düşmanlarını kullandığı bir örgüt bundan sonra İngiltere kullanacak Almanya kullanacak normal Türkiye kendine dönmeli tarihini incelemeli
    Cevapla
  • Anti satan 59 dakika önce Şikayet Et
    En tehlikelisi ingilizlerdir yahudileride dünyanın başına bela eden ingilizlerdir her defasındada uzakta durup sıyrılmışlardır ingilizler kurnazlık ve daleverede itraili geride bırakır
    Cevapla
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Ülkeleri güç kullanmafan, emek harcamadan yönetme taktiği. İngiliz projesi bu. islam aleminde Afrika'daki yaptılar. okut, yetiştir, ülkenin başına geçsin ve senin için çalışsın. yıllar önce de söylemiştim. fetönün orta asyada afrikada okul açıp öğrenci yetiştirmesi bir Türkün aklına gelecek bir şey değil. bunu ancak İngiliz akıl edebilir diye. ve yıllar sonra fetönün ne olduğunu tüm ülke gördü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ'a saldıran erkek teröristin kimliği belli oldu
Son dakika: TUSAŞ'a hain saldırı sonrası 'intikam' deyip duyurdu! Terör örgütü şokta...