Kuzey Kore savaşa dahil oldu! Rusya'da binlerce asker konuşlandırıldı! ABD'den askeri adım

Ukrayna istihbaratı, Kuzey Kore'nin, Rusya'nın Kursk bölgesine 12 bin asker konuşlandırdığını duyurdu. Kuzey Kore'nin askeri adımının ardından ABD, Rusya'ya karşı

GİRİŞ 25.10.2024 00:12 GÜNCELLEME 25.10.2024 00:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere Rusya’ya asker gönderdiğine yönelik iddialar devam ederken, Ukrayna istihbaratı, Kuzey Kore’nin Rusya’ya gönderdiği askerler hakkında açıklama yaptı.

KUZEY KORE ASKERLERİ RUSYA'NIN KURSK BÖLGESİNDE KONUŞLANDIRILDI

Ukrayna istihbaratı, Rusya'da eğitim gören Kuzey Kore birliklerinin, Ukrayna’nın geçtiğimiz ağustos ayında saldırı başlattığı Rusya’nın Kursk bölgesinde konuşlandırıldığını bildirdi.

Ukrayna istihbaratı, "Rusya'nın doğusundaki eğitim sahalarında eğitilen Kuzey Kore ordusunun ilk birlikleri Rusya-Ukrayna Savaşı’nın muharebe bölgesine çoktan ulaştı. Özellikle 23 Ekim 2024'te Kursk bölgesinde varlıkları kaydedildi" dedi.

EN AZ 12 BİN KUZEY KORE ASKERİ RUSYA'DA

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı, Kuzey Kore askerlerinin eğitiminden sorumlu
Ukrayna istihbaratı, 500 subay ve 3 general dahil olmak üzere toplam 12 bin civarında Kuzey Koreli askerin halihazırda Rusya'da olduğu ve 5 askeri üste eğitim gördüğü belirtilerek, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov'un Kuzey Kore askerlerinin eğitimini denetlemekten sorumlu olduğu aktarıldı.

'KUZEY KORE BİRLİKLERİ UKRAYNA'YI İŞGAL EDERSE, ABD DOĞRUDAN ASKERİ EYLEMDE BULUNSUN'

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner ise kuzeyde yaşanan son gelişmelerin ardından çarpıcı bir açıklama yaptı. 

Turner, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Kuzey Kore'nin Rusya'ya destek amacıyla Ukrayna'ya asker göndermesine" ilişkin açıklamada bulundu.

Turner, "Kuzey Kore birlikleri Ukrayna'nın egemen topraklarını işgal ederse, ABD'nin Kuzey Kore birliklerine karşı doğrudan askeri eylemde bulunmayı ciddi olarak düşünmesi gerekir." ifadesini kullandı.

'AMERİKAN SİLAHLARININ KULLANILMASINA İZİN VERİLMELİDİR'

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin'in, Kuzey Kore'nin Ukrayna ile savaş halindeki Rusya'ya destek için asker sevk ettiği iddialarını doğruladığını hatırlatan Turner, "ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Kuzey Kore birliklerinin bu çatışmaya girmesinin ABD için kırmızı çizgi olduğunu açıkça bildirmesi gerektiğini" belirtti.

Turner, "Eğer Kuzey Kore birlikleri Rusya topraklarından Ukrayna'ya saldırırsa, Ukrayna'nın karşılık vermek için Amerikan silahlarını kullanmasına izin verilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

PUTİN: EĞER GÖRÜNTÜ VARSA BİR ŞEYLERİ YANSITIYOR DEMEKTİR

ABD'li bir gazetecinin "Uydu görüntüleri Kuzey Kore birliklerinin Rusya'da (Kursk'ta) olduğunu gösteriyor. Onlar burada ne yapıyor ve bu Ukrayna'daki savaşın tırmanması değil mi?” sorusuna cevap veren Putin, “Fotoğraf ciddi bir şeydir, eğer görüntü varsa bir şeyleri yansıtıyor demektir” ifadelerini kullandı.

ABD 3 BİN ASKER DEMİŞTİ

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby düzenlediği basın toplantısında, "Kuzey Kore'nin bu ayın başından ortasına kadar en az 3 bin askerini Rusya'nın doğusuna gönderdiğini değerlendiriyoruz” ifadelerini kullanmış, “Bu askerlerin Kuzey Kore'deki Wonsan bölgesinden gemiyle Rusya'nın Vladivostok kentine seyahat ettiğini değerlendirdik. Söz konusu askerler daha sonra şu anda eğitim gördükleri Rusya'nın doğusundaki Rus askeri eğitim merkezlerine gitti" demişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Kadir 1 saat önce Şikayet Et
    Ukraynaya, siz yabancı savaşçı adı altında tonlarca asker yollarken sorun olmuyor, kuzey kore rusyaya asker yollayınca sorun mu oluyor katil batılılar... Sizin Ukraynaya yollamadığınız silah, füze, uçak, tank, teçhizat, roket, iha kalmadı... Mızıkçılık yapmayın korkak katiller...
    Cevapla
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    diktatör ya para karşılığında yada bişey karşılığında askerlerini ölüme gönderiyor 4-5 bin tanesi ölmüş çokda umurundaydı ...
    Cevapla
  • sait dbakır 3 saat önce Şikayet Et
    tebrikler kuzey kore kim adamsın vurun okranyayı abd avrupayı yok edin
    Cevapla
  • Gurabba 4 saat önce Şikayet Et
    12000 binde Filistin e gönder tosun paşam senden başka adam yok bu itrail in hakkından sen gelirsin
    Cevapla
  • Logu 4 saat önce Şikayet Et
    Bu gerçek mi acaba gerçekse nasıl olur neden?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de!
Beşiktaş, Avrupa'da Lyon'a patladı