Rusya, Batılı gemileri vurması için Husilere uydu verisi sağladı

ABD merkezli The Wall Street Journal (WSJ), Rusya'nın bu yıl başlarında Yemen'deki Husilere Kızıldeniz'de bulunan batılı gemilere saldırı gerçekleştirmek için uydu verisi sağladığını yazdı.

Rusya, Batılı gemileri vurması için Husilere uydu verisi sağladı
Rusya, Batılı gemileri vurması için Husilere uydu verisi sağladı
GİRİŞ 25.10.2024 14:54 GÜNCELLEME 25.10.2024 14:54

ABD medyası, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşılık geçtiğimiz yıl kasım ayından bu yana Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı gemilere saldırılar düzenleyen İran destekli Yemen'deki Husilere stratejik bilgilerin Rusya tarafından verildiğini iddia etti.

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan haberde, Rusya'nın bu yıl başlarında Yemen'deki Husilere Kızıldeniz'de bulunan batılı gemilere saldırı gerçekleştirmek için “veri” sağladığı ifade edildi. Gazete, adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberinde Rusya'nın verileri İran Devrim Muhafızları üyeleri aracılığı ile Husilere ilettiğini yazdı. Rusya'nın Husilere saldırılarında “yardımcı” olabilmesi amacıyla uydu görüntülerini de paylaştığı aktarıldı.

Ne olmuştu?

Husiler, İsrail'in Gazze saldırılarına karşılık 2023 yılının Kasım ayında Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı gemileri hedef almaya başlamıştı. Kızıldeniz'de 80'den fazla ticari gemiyi hedef alarak füze ve dronlarla saldırılar gerçekleştiren Husilerin saldırılarının ardından batılı gemicilik şirketleri Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 18 Aralık'ta Husilerin Kızıldeniz'de uluslararası ticari gemilere saldırılarına karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adlı çok uluslu bir koalisyon kurulduğunu açıklamıştı.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gülen'in cenazesinde bomba detaylar: Helallik yok, cami yok, incil ve siyon yıldızı...
TUSAŞ'a hain saldırıdan yeni detaylar: Teröristler gizlenmek için 'sevgili' taklidi yapmış