Dünyada bir ilk! Uzay seyahati için biletler resmen satışa çıktı

Çin'de bir uzay ve havacılık şirketi dünyada bir ilk imza atarak, 2027'de planladığı uzay turizmi seferinin biletlerini satışa çıkardı.

GİRİŞ 25.10.2024 20:51 GÜNCELLEME 25.10.2024 21:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ulusal basında yer alan haberlere göre, dün akşam e-ticaret sitesi Taobao üzerinden iki bilet tanesi 1,5 milyon yuandan (210 bin dolar) satıldı.

ÇİNLİ ŞİRKET 2027 YILINDA UZAY SEFERİ DÜZENLEYECEK

Merkezi Çin'in Ciangsu eyaletinde bulunan "Deep Blue Aerospace" adlı şirket, ülkede uzay turizmine yönelik satış yapan ilk şirket oldu.

2027 yılında roketle bir yörünge altı seferi düzenlemeyi hedefleyen şirket, 12 dakika sürmesi planlanan bu seferin en az 5 dakikasında yolcuları atmosfer dışında dış uzaya taşıyarak ağırlık hissinin kaybolmasını deneyimlemelerini sağlamayı vadediyor.

SEFER ROKETLE YAPILACAK

Yörünge altı seferinin, özel bir uzay uçağıyla değil roketle yapılacak olması, şirketin gelecek iki yılda çok sayıda insansız uçuş testi yapmasını gerektirecek.

Yeniden kullanılabilir özellikteki roket teknolojisinin de yardımıyla ileride bu türden uzay yolculuklarının çok daha ucuza mal edilebileceği öngörülüyor.

Şirket, gelecek ay sefer için daha fazla bilet satmayı planlıyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • paşalı 2 saat önce Şikayet Et
    uzay ifadesi dünyanın bulunduğu atmosferin dışında başlar buda 1000 km den fazla yapar,iç atmosfer 90 km yani uzaya 920 km var demektir.90 km dan ne göreceklerse dünyanın yuvarlak elips şekli dahi görünmez
    Cevapla
  • Hasan 3 saat önce Şikayet Et
    Aceba hangi yoldan geçecekler insan kaçakçıları araştırmaya başlıcalar şimdiden tek bilet ordan da ahirete yolculuk olur
    Cevapla
  • Serkan 3 saat önce Şikayet Et
    Üstüne para verseler gitmem ula 45.kata çıkamadım asansörle tövbeee
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Hiç para vermeden hergun 5 defa miraca çıkılıyor. O kadar tatlı ki elhamdülillah. Rabbim herkese nasip etsin. Derdlerimi huzurumu paylaşıyorum. Dünyada çok lezzetleri tattım ama namaz gibisi yok
    Cevapla
  • Bir dost 3 saat önce Şikayet Et
    Çok iyi. Bende bir bilet alacağım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel: Öcalan kürsüye gelmek zorunda değil
PKK saldırı açıklamasında ne mesaj verdi! MİA Başkanı Köse Haber7'ye konuştu