NASA'dan Elon Musk için soruşturma talebi! Putin'le gizli görüşme

NASA Yöneticisi Bill Nelson, SpaceX’in kurucusu ve Donald Trump destekçisi Elon Musk ile Vladimir Putin’in 2022 sonlarından bu yana “düzenli temas halinde” olduğunu öne süren Wall Street Journal haberinin soruşturulması çağrısında bulundu.

NASA'dan Elon Musk için soruşturma talebi! Putin'le gizli görüşme
NASA'dan Elon Musk için soruşturma talebi! Putin'le gizli görüşme
GİRİŞ 26.10.2024 18:33 GÜNCELLEME 26.10.2024 18:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

SpaceX'in kurucusunun Rus liderle “kişisel konular, iş ve jeopolitik gerilimler” hakkında görüştüğünü belirten haber, SpaceX'in NASA ve ABD ordusuyla olan ilişkileri nedeniyle Musk’ın hassas devlet bilgilerine ve ABD istihbaratına erişmiş olabileceği endişesi yaratarak ulusal güvenlik kaygılarını gündeme getiriyor.Bill Nelson

“Bu hikayenin doğru olup olmadığını bilmiyorum. Araştırılması gerektiğini düşünüyorum,” diyen NASA Yöneticisi Bill Nelson, Semafor’dan Burgess Everett’e açıklamada bulundu.

“Eğer Elon Musk ile Rusya Devlet Başkanı arasında birden fazla görüşme olduğu doğruysa, bunun özellikle NASA, Savunma Bakanlığı ve bazı istihbarat kurumları için endişe verici olacağını düşünüyorum.”

Son bir yıl içinde bazı ABD’li yetkililer, Musk’ın Rusya gibi ABD karşıtlarıyla olan etkileşimlerine karşı istihbarat endişeleri dile getirdi, ancak ABD istihbarat topluluğu, Musk’ın bir Amerikan vatandaşı olması nedeniyle bu etkileşimleri araştırmaktan çekiniyor, konuyla ilgili bilgi sahibi bir yetkili CNN’e açıkladı.Vladimir Putin ve Elon Musk

Beyaz Saray’dan birçok yetkili, Musk ile Putin arasındaki temaslardan haberdar olmadıklarını gazeteye söyledi ve gazete, görüşmelerin “hükümet içinde sıkı bir sır olarak tutulduğu” bilgisini verdi. Görüşmeler, mevcut ve eski ABD, Avrupa ve Rus yetkililer tarafından da doğrulandı.

PUTİN'DEN STARLİNK TALEBİ

Gazete, bir örnekte Putin’in, Musk’tan Starlink uydu internet hizmetini Tayvan üzerinde aktif hale getirmemesini “Çin lideri Xi Jinping’e bir iyilik olarak” talep ettiğini aktardı.

Musk, Journal’ın yorum taleplerine yanıt vermedi.

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, Cuma günü yaptığı açıklamada haberleri gördüğünü ancak Beyaz Saray’ın “bunu doğrulama konumunda olmadığını” ve soruları Musk’a yönlendirdiğini belirtti. Bir Pentagon sözcüsü ise gazeteye yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığı’nın “herhangi bir bireyin güvenlik izni, gözden geçirme durumu veya personel güvenlik politikalarıyla ilgili konular hakkında yorum yapmadığını” ifade etti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise gazeteye, Musk ve Putin'in yalnızca bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini ve bu görüşmede “uzay ile mevcut ve gelecekteki teknolojiler” konularını ele aldıklarını söyledi.

KAYNAK: CNN
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Eninde Sonunda 53 dakika önce Şikayet Et
    Elon Musk bindiği dalı kesmez... Siyonistler fırıldak çeviriyor.....komplo şantaj fetönün abileri Siyonistler.....onların abileri vaat...abilerin de abileri var... Erbakan hoca.....
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 1 saat önce Şikayet Et
    Bu mask mıdır kask mıdır nedir bu zındık insanlık düşmanı bu yaptıkları bence daha devede kulak gibii
    Cevapla
  • Utku 2 saat önce Şikayet Et
    Musk Bize de koşa koşa gelmişti ogluyla birlikte. Starlinkleri aktif edip rus gemilerini canli yayinda izleyip vuracaklardi. Biz reddedince gurcistan aktif etti. Kamikaze sida lar icin starlink lazim. Bize de lazım. İnşallah Selçuk Bayraktar zamaninda yapar yerli starlinki
    Cevapla
  • Hüseyin 2 saat önce Şikayet Et
    Siyasete girdiği için SpaceX falan dinlemezler. SpaceX bu kadar yükselmiş olması belki de seçimlerin Trump cephesinin kazanacağını gösteriyor. Elon Musk'ı bu kadar ateşe atacaklarını sanmam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Haluk Bayraktar: Saldırı sonrası gelip istediler! 'İlk biz kullanmak istiyoruz'
İran, İsrail saldırısında kaç askerinin öldüğünü açıkladı