Suudi Arabistan, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını kınadı

Suudi Arabistan, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını kınayarak, bunu "Tahran'ın egemenliğinin ihlali ve uluslararası yasa ve normlara aykırı" olarak nitelendirdi.

Suudi Arabistan, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını kınadı
Suudi Arabistan, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını kınadı
GİRİŞ 26.10.2024 21:51 GÜNCELLEME 26.10.2024 21:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın, "bölge ülkeleri ve halklarının güvenliğini ve istikrarını tehdit eden çatışmanın artmaya devam etmesini ve genişlemesini reddetme konusundaki kararlı tutumuna" vurgu yapıldı.

Açıklamada, "İran'ın egemenliğini ihlal ettiği ve uluslararası yasa ve normlara aykırı olduğu" belirtilen saldırı kınandı.

Tüm tarafları azami itidal göstermeye ve gerilimi azaltmaya davet eden Suudi Arabistan, bölgede askeri çatışmaların devam etmesinin olumsuz sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Açıklamada ayrıca uluslararası topluma ve etkili ve aktif taraflara, bölgedeki gerilimin azaltılması ve çatışmaların sona erdirilmesi yönünde üzerlerine düşen rol ve sorumlulukları yerine getirmeleri çağrısı yapıldı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Kığılı 2 saat önce Şikayet Et
    Siz sadece kınayın İsrail’i ulan büyük gücünüz var birleşiniz tüm Müslüman ülkeleri zalime karşı mücadele ediniz hepi bu kadar basit baş komutayı Türkiye yapsın bakalım kimin anası ağlayacak
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 3 saat önce Şikayet Et
    Aceba !!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Öcalan ile ilgili tarihi çıkışı sonrası Bahçeli'den flaş bir çağrı daha geldi!
Bir şehir bu postacıyı arıyor: Tam 600 milyon liralık vurgun!