BM'den, İran saldırısı sonrası 'acil' kodlu İsrail kararı!

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını görüşmek üzere yarın toplanacak.

GİRİŞ 27.10.2024 21:59 GÜNCELLEME 27.10.2024 21:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran’ın BM Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı çağrısının ardından BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı İsviçre, Güvenlik Konseyi’nin İsrail'in İran'a yönelik saldırısını görüşmek üzere yarın toplanacağını duyurdu.

BMGK ACİL TOPLANIYOR

İsviçre, toplantının Cezayir, Çin ve Rusya'nın desteğiyle İran tarafından talep edildiğini aktardı.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, İran'ın BM nezdindeki şikayetine tepki göstererek, "İran, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiği gibi saçma bir iddiayla diplomatik arenada bize karşı hareket etmeye çalışıyor" dedi.

İsrail'in dün gece saatlerinde İran'ın askeri üslerine yönelik düzenlediği saldırıda 1'i sivil, 4'ü asker olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir123 4 saat önce Şikayet Et
    Ne icin? Irani kinamak icinmi?
    Cevapla
  • ERCAN 4 saat önce Şikayet Et
    İRAN haklı şimdiye dek öldürülen çok sayıda üst subayı ve generalleri var. Cumhurbaşkanı ile dışişleri bakanı da hava koşullarından yararlanarak kaza süsü verilmiş sabotajdı. Sabrın da bir sınırı var İRAN haklı karşılık vermişken israilin karşılık verme hakkı yoktu
    Cevapla
  • Ubeyde 4 saat önce Şikayet Et
    Toplansanız nolacak sizde bitik siniz insanlık ölmüş
    Cevapla
  • Gakko 5 saat önce Şikayet Et
    Alçak BM
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin'de büyük çöküş! Yılın en kötüsü
Telaviv'de düzenlenen kamyon saldırısının görüntüleri ortaya çıktı