Rusya ile Ukrayna'nın gerilimi Almanya'yı tedirgin etti
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş bütün dünyanın gündeminde. Özellikle Almanya bu savaşın genişlemesinden tedirgin oldu. 84 milyon insanın evi olan Almanya yeni tedbirleri yürürlüğe koydu.
Almanya’da, Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi ile İçişleri Bakanlığının, artan tehditler karşısında yeni bir "sığınak koruma planı" hazırlığı içinde olduğu belirtildi.
ÜLKELERİN VATANDAŞLARINI KORUMA PLANI
Bild gazetesinin haberinde, Rus saldırısına karşı birçok ülkenin vatandaşlarını en iyi şekilde korumaya yönelik planlar yaptığına dikkat çekildi.
EVLERDE KORUMA ODASI
Polonya’da 2026’dan sonra yeni yapılacak evlerde koruma odası bulunması şartı getirildiğine işaret edilen haberde, Almanya’da ise sığınak sayısının az olması ve bunların inşa edilmesinin uzun sürmesinin sorun olarak görüldüğü ifade edildi.
EVLER VE BELEDİYE BİNALARI DA DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Haberde, Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesinin eyaletlerle Almanya için sığınak koruma planı üzerinde çalıştığı kaydedildi. Metro istasyonları dahil evler ve belediye binaları gibi tüm yapıların savaş durumunda koruma alanına dönüştürülüp dönüştürülemeyeceği plan çerçevesinde tespit edilecek.
Çalışmayla en yakın sığınağı gösterecek mobil uygulama geliştirilecek ve vatandaşlar bodrum katları ile garajlarını sığınak yapmaları için teşvik edilecek. Ayrıca halk kendisini nasıl koruyacağı konusunda da bilgilendirilecek.
KAPSAMLI KOORDİNASYON GEREKİYOR
Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mehmet Ata, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, eyaletlerle koruma alanlarına ilişkin tasarının çerçevesinin oluşturulmasının istendiğini belirterek, bu konuda kapsamlı koordinasyon sağlanması gerektiği için tasarının tamamlanmasının zaman alacağını kaydetti.
Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesinden yapılan açıklamada da tasarının önemli noktalarının haziranda düzenlenen İçişleri Bakanları Toplantısı'nda ele alındığı, şimdi ise ortak çalışma grubunun bunun üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşıldı.
-
sait dbakır 2 ay önce Şikayet Etcemil denen yorumcu demek sen bir abd emperyalistisin bu savaşı asıl çıkartan abd mi yoksa rusyamı niye dogru kobuşmuyorsun asıl gaze rusya ve tüm dünyada olan savaşın baş şeytanı amarikadır biraz etik ol bilip bilmeden konuşma boş boş kahr olasi amarika ve israil katilleri dünyanın başbelarıdırBeğen Toplam 2 beğeni
-
Önemli 2 ay önce Şikayet Etönemli değil Almanlar İsrail,e sığınırlar Yahudiler ağırlar nasıl olsa ortak katiller tüm silahlar Almanya dan nüklear savaş olursa İsrail Almanya yı korur Alman halkı önemli değil önemli olan Yahudilerin korunmasıBeğen Toplam 2 beğeni
-
HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet EtAlmanya ; Soykırımcılara destek verirseniz, ABD Kuzey doğalgaz akımı hattını havaya uçurduğunda gıkınız çıkmaz, Ülkenin "ABD postalları altında "kalmasından gocunmaz, ABD'nin "ABD kıtasında göbeğini kaşırken" Ukrayna konusunda Rusya ile AB'yi dalaştırmasında "gönüllü pilav yemeyi" İSRAİL’İN KAPIKULU OLMAYI seçerseniz sonuçlarına katlanırsınız..Beğen Toplam 3 beğeni
-
Cemil 2 ay önce Şikayet Etİnsanların ömrü ortalama 80 yılı bile doğru dürüst geçmiyor Rus dikatöru zavalı çolup çoçuk yer yüzündeki yaşayan insanlığı yok etmekle tehdit ediyorBeğen
-
fuat 2 ay önce Şikayet Etşimdi bu savaşı başlatan ve sürdüren rusyamı amerikamı? bence sen doğru okuyamıyorsun hacı abi. rusyanın kapısına dayandılar rusun artık kaçacak yeri kalmadı. ukraynanın batının desteği ile doğu ukraynada yaşayan rus kökenlilere neler yaptıklarını bilirmisin?Beğen Toplam 4 beğeni
-
Cemil 2 ay önce Şikayet EtRuslar o kadar alçak bozuk bir kavimdir kelimelerle tarif edilemezBeğen