İsrail gözüne bu kez o ülkeyi kestirdi: Şiddetli Harekat başlatıyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yemen'deki İran destekli Husilere karşı şiddetli bir harekat başlatacaklarını belirtti.

GİRİŞ 23.12.2024 08:19 GÜNCELLEME 23.12.2024 12:35
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin ülkenin kuzeyindeki Safed kentinde yapılan toplantısının ardından yayımladığı videoda, Yemen'deki Husilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

'ŞİDDETLİ HAREKAT BAŞLATILACAK'

Netanyahu, Yemen'de Husilere "şiddetli bir harekat" başlatacaklarını söyleyerek, "İran'ın bölgedeki vekil güçlerine karşı harekete geçtikleri gibi Husiler'e karşı da harekete geçeceğiz." dedi.

Binyamin Netanyahu, "ABD ve bizim gibi diğer ülkeler de Husileri yalnızca uluslararası deniz taşımacılığı için değil, aynı zamanda dünya düzeni için bir tehdit olarak görüyor." ifadesini kullandı.

Yemen'deki İran destekli Husiler, 19 Aralık'ta İsrail'in Yafa kentindeki iki askeri hedefin "Filistin 2" tipi balistik füzelerle vurulduğunu duyurmuştu.

İsrail ordu radyosu, Husilerin Yafa'ya füze saldırısı sonrası İsrail ordusunun, Yemen'deki 5 hedefe 14 savaş uçağıyla çok sayıda bombalı saldırı düzenlediğini aktarmıştı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Husilerin düzenlediği saldırıda, Tel Aviv yakınlarındaki Ramat Gan kentinde bulunan bir okulun zarar gördüğü belirtilmişti.

 

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Zamanımızın Konjonktürü , 2 inci Dünya Savaşı ve öncesi dönemlerde işgallerin yaşandığı anlayış ve devirden tamamen farklıdır . Yakan yıkan devletler değil , toplumlar için müreffeh gelecek sunan devletler kazanıyor . Fiziksel olmayan , Ekonomi ve Teknolojik ilerleyişi esas alan büyük bir küresel mücadele var . Bu Konjonktürde kazananlar ABD , Çin , AB ve Japonya'dır .
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Kan emici zalim ve hırsızlar... Dünya düzeni için asıl tehdit sen ve senin terörist devletin israil...
    Cevapla
  • Fatih Fırat 2 ay önce Şikayet Et
    Kuduz köpekler
    Cevapla
  • nizipli 2 ay önce Şikayet Et
    orada da hezimet yaşayacaksınız. diğer cephelerde olduğu gibi
    Cevapla
  • Allahın Kulu 2 ay önce Şikayet Et
    Hitler'in yolunda gidiyor. Kendi sonunu hazırlıyor.
    Cevapla
  • F bli ziko 2 ay önce Şikayet Et
    İnşallah yaaaaarabim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hızlı tren şantiyesinde kaya işçilerin üzerine düştü: Vali acı haberi duyurdu
Bakan Kurum'dan deprem fırsatçılarına tepki