GKRY’den Bakan Fidan’ın KKTC ziyareti hakkında küstah açıklama

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yaptığı resmi ziyaret için "uluslararası hukukun ihlali" ifadesini kullanarak küstah bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 09.01.2025 00:05 GÜNCELLEME 09.01.2025 08:42
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

GKRY, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC'ye düzenlediği resmi ziyaret hakkında küstah bir açıklamada yayınladı.

GKRY, ziyaretin "uluslararası hukukun ihlali" iddia ederek, ziyaretin BM ve AB kararlarına "uzlaşmazlık ve küçümseme" mesajı taşıdığı öne sürüldü.

GKRY, ayrıca adada kapsamlı bir çözüme ulaşmak amacıyla müzakerelerin BM çatısı altında yeniden başlatılması gerektiğini ifade ederek, BM Genel Sekreteri’nin liderliğinde bir müzakere sürecine dönülmesini "tek seçenek" olarak nitelendirdi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 119
  • İlhan soylu 2 ay önce Şikayet Et
    Rumlar bir daha rahat durmazlar da Türklere saldırısalar kendilerine kalacak yer bulamazlar kıbrıs Türk'tür Türk kalacak
    Cevapla
  • Akıncı Beyi 2 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs komple Türk malıdır. Gerisi misafirdir.
    Cevapla
  • Vebil 2 ay önce Şikayet Et
    Birdaha savasirsak busefer atina gider Ona gore
    Cevapla
  • Ayten Gok 2 ay önce Şikayet Et
    Turkiyenin parçasıdır ,Türkiye Cumhuriyetineden kalacaktır. Halkı Turk türleri.
    Cevapla
  • Nurettin turkmen 2 ay önce Şikayet Et
    Eger Kıbrıs'taki şehitlerin hayatlarını hiçe sayarsak bize bu hayat zehir olsun Kıbrıs turktur turk devleti olarak kalacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kritik eşik aşılırken, umutlanacağımız ve temkinli olacağımız noktalar
Aliyev'den Fransa'ya savaş uyarısı! 'Ermenistan'a güvenimiz sıfırdır' deyip açıkladı