Çin duyurdu! Bir ülkede çatışmalar sona erdi! Cunta ile isyancılar ateşkes imzaladı

Myanmar'da askeri darbeyle iktidara gelen cunta yönetimi ile silahlı direnişçi grupları bir araya getiren Ulusal Demokratik İttifak Ordusunun (MNDAA), Çin'in ara buluculuğunda ateşkese vardı.

GİRİŞ 21.01.2025 04:27 GÜNCELLEME 21.01.2025 09:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ateşkesi, bugün Pekin'de yapılan olağan basın toplantısında duyurdu.

ATEŞKESİ ÇİN DUYURDU

Sözcü Mao, Myanmar hükümeti ile MNDAA'nın Çin'in güneybatısındaki Yünnan eyaletinin merkezi Kunming'de yürüttükleri müzakerelerin ardından ateşkes anlaşmasını imzaladıklarını belirtti.

Ateşkesin 18 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girdiği bilgisini paylaşan Mao, tarafların barış müzakerelerindeki kolaylaştırıcı rolü nedeniyle Çin'e teşekkür ettiğini söyledi.

Myanmar ordusu, 1 Şubat 2021'de Aung San Suu Çii liderliğindeki Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) hükümetini devirerek yönetime el koymuştu.

Darbenin ve muhalefetin barışçı protestolarının kanlı şekilde bastırılmasının ardından başlayan silahlı direniş ve ülke genelinde çatışmalar, 2021'den bu yana 6 bin kişinin ölümüne ve yaklaşık 3 milyon kişinin yerinden edilmesine yol açtı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Keşke bıraksaydılar bir 40 sene çarpışsaydılar. Meşhur bedduadır, beni unutup kendi derdinle uğraşasın. Müslümanları bırakıp birbirleriyle bi 40 yıl daha savaşırlar inşallah.
    Cevapla
  • davet 1 ay önce Şikayet Et
    bu cuntacılar çok müslümana kıydı. bence hepsini teker tek temizlemeli... vesselam...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    neyi vuruyorsun Çin var orada adamların donanması abd ye rakip hayal dünyasında gezmeyin
    Cevapla
  • ömür geçer 1 ay önce Şikayet Et
    alma Arakanın ahını çıkar aheste aheste
    Cevapla
  • Vurun 1 ay önce Şikayet Et
    Oraya Anadolu gemisini gönderip, o müslümanları öldürenleri İHA Süha ile vurmak lazım. Hele tekrarında. Bak birikeri daha müslüman katleder mı?
    Cevapla
  • fahri 1 ay önce Şikayet Et
    Çin'de Myanmar'a destek çıksın, peki sonra??? Bir gemi ile bu işi başarmamız şuan pek mümkün değil, gönül öyle istiyor ama daha daha güçlü ve birlik olmak lazım o da şu sıra yok, Gazze burnumuzun dibiydi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk ve Jose Mourinho ne ceza alacak? İşte talimatlara göre derbinin faturası
Trump'tan çılgın "altın kart" projesi! 5 milyon dolara ABD vatandaşlığı...