Yangın bölgesinde ikinci tehlike... California'da zehirli kül uyarısı

ABD'nin California eyaletinde yetkililer yangın bölgesinde etkili olan yağmurdan kaynaklanan "heyelan ve zehirli kül" akıntısı konusunda uyarıda bulundu.

Yangın bölgesinde ikinci tehlike... California'da zehirli kül uyarısı
Yangın bölgesinde ikinci tehlike... California'da zehirli kül uyarısı
GİRİŞ 28.01.2025 08:15 GÜNCELLEME 28.01.2025 08:15

California, orman yangınlarından sonra yeni tehlikelerle karşı karşıya.

Şiddetli yağmurlar heyelanlara ve zehirli kül yığınlarının yayılmasına neden oluyor. Yangınlar nedeniyle 28'den fazla kişi öldü ve birçok yangın hala devam ediyor. Los Angeles'taki büyük yangınların hepsi en az yüzde 80 oranında kontrol altına alındı.

Yetkililer şimdi yağmurdan kaynaklanan "heyelan ve zehirli kül" akıntısı konusunda uyarıyor.

SOKAKLARDA DOLAŞAN TOKSİK KARIŞIM

Yetkililer, yangın bölgelerindeki külün, yanan araçlar, elektronik eşyalar, piller, yapı malzemeleri, boyalar, mobilyalar ve diğer ev eşyalarından oluşan toksik bir karışım olduğunu vurguladı.

Meteoroloji uzmanları, yangınların vurduğu bölgelerde daha fazla kül akışı olacağı konusunda uyarıyor. Bölgede temizlik yapan ekiplere koruyucu ekipman kullanılması önerildi.

DAHA FAZLA TAHLİYE GEREKEBİLİR

Yetkililer, yeni tehditlerle başa çıkmak için daha fazla tahliyenin gerekli olabileceğini söylüyor.

Yağmurun, Güney California için neredeyse rekor düzeydeki kuraklık dönemini sona erdirmesi bekleniyor. Bölgenin büyük bir kısmı şu anda “aşırı kuraklık” veya “şiddetli kuraklık” içinde bulunuyor.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı! Taraftarlar maç sonu resmen çıldırdı! Büyük isyan
Eşinin yanında ensesinden vurmuştu! Olayla ilgili korkunç itiraf