Göçmenlere kötü müdahale krize döndü.. Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağırdı!

Brezilya, ABD'den sınır dışı edilirken bindirildikleri uçakta Brezilyalı düzensiz göçmenlerin, ellerinin kelepçelenmesi üzerine ABD'nin Brasilia Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Gabriel Escobar'ı Dışişleri'ne çağırdı.

Göçmenlere kötü müdahale krize döndü.. Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağırdı!
Göçmenlere kötü müdahale krize döndü.. Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağırdı!
GİRİŞ 28.01.2025 12:04 GÜNCELLEME 28.01.2025 12:04

Yerel basında yer alan haberlere göre, Brezilya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Brezilyalı düzensiz göçmenleri elleri kelepçeli şekilde sınır dışı etmesi üzerine harekete geçti.

ESCOBAR, BAKANLIĞA ÇAĞIRILDI

Brezilyalı göçmenlere yapılan muameleyi görüşmek üzere ABD'nin Brasilia Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Escobar, bakanlığa çağrıldı.

ABD'li maslahatgüzara, yapılan muamelenin göçmenlerin haklarını "açıkça hiçe saydığı" iletildi.

GÖÇMENLERİN ELLERİ KELEPÇELENMİŞ

Brezilyalı düzensiz göçmenlerin, ABD'den sınır dışı edilirken bindirildikleri uçakta ellerinin kelepçelendiği görülmüştü.

Brezilya hükümeti, göçmenlerin uçuş sırasında kelepçelenmesini "vatandaşlarının haklarına açık bir saygısızlık" olarak nitelendirmiş ve yapılan muameleyi kınamıştı.

KAYNAK: AA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde!
Fenerbahçe'de sezonun imzası! Pep Guardiola bırakıyor, Mourinho alıyor