ABD basınından flaş iddia: Patriot füzeleri Ukrayna'ya gidiyor!

ABD merkezli Axios haber sitesi, Washington'un İsrail'deki Patriot füzelerinin Ukrayna'ya sevk edildiğini duyurdu.

ABD basınından flaş iddia: Patriot füzeleri Ukrayna'ya gidiyor!
ABD basınından flaş iddia: Patriot füzeleri Ukrayna'ya gidiyor!
GİRİŞ 29.01.2025 15:02 GÜNCELLEME 29.01.2025 15:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Axios haber sitesinde, ABD'nin Ukrayna'ya gönderilmek üzere 90 Patriot hava savunma füzesini Polonya'ya transfer ettiği belirtildi.

İSRAİL'DEKİ PATRİOT FÜZELERİ UKRAYNA’YA SEVK EDİLİYOR

ABD merkezli Axios haber sitesinde, ABD'nin bu hafta Ukrayna'ya gönderilmek üzere İsrail'deki depolarda bulunan yaklaşık 90 Patriot hava savunma füzesini Polonya'ya transfer ettiği ifade edildi. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-17 uçaklarının İsrail'in güneyindeki bir hava üssüne oradan da Polonya'daki Rzeszow şehrine doğru yola çıktığı aktarılan haberde, radarlar ve diğer teçhizatın ise yenilenmek üzere önce ABD'ye gönderileceği belirtildi.

İSRAİL DEVRE DIŞI BIRAKMIŞTI

İsrail Hava Kuvvetleri Nisan 2024'te, 30 yıl sonra Patriot hava savunma sistemini resmen devre dışı bırakmıştı. Axios'ta üç farklı kaynağa dayandırılan habere göre Ukraynalı yetkililer, İsrail'in füzeleri devre dışı bırakma kararını duyurmasının ardından ABD ve İsrail'den füzeleri talep etti. İsrailli bir yetkili, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu fikri bir süre kabul etmediğini ancak Eylül ayında füzelerin gönderilmesine onay verdiğini kaydetti.

KAYNAK: İHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Türk Vatandaşı 6 gün önce Şikayet Et
    Demek ki yahudinin mecusiyle arası iyi. Hava sahası garanti yani.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Et
    PUTİN ve CEP HERKÜLÜ …ABD başta Nükleeri atacaksan at be. Bütün dünya bu emperyalist ülkelerin "ipini koparmış boğa gibi heryere "kovboy edasında" saldırmalarından bıktı artık. At ki "kartlar yeniden bi karılsın". Güçlünün değil HAKLININ üstün olacağı günlere hasret kaldı dünya..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Ferdi Tayfur'un vasiyeti ortaya çıktı
2024’te en çok altın alan 10 ülke