Türk düşmanı Senatör Menendez'e rüşvet almaktan 11 yıl hapis cezası

ABD'de hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan ve jüri tarafından suçlu bulunan eski New Jersey Senatörü Bob Menendez'e 11 yıl hapis cezası verildi. ABD'li senatör, Türkiye karşıtı söylemleriyle tanınıyordu.

GİRİŞ 30.01.2025 03:46 GÜNCELLEME 30.01.2025 09:27
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Manhattan'daki federal mahkemede görülen duruşmada Yargıç Sidney Stein, Menendez'in cezasını açıkladı.

11 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Yargıç Stein, Menendez'in, yabancı ülkeler için çalışma dahil altın külçeler, nakit para, lüks araba ve diğer rüşvetler karşılığında yüksek mevkisini kullandığı için 11 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

"ÜZGÜNÜM AMA, YOZLAŞMIŞ BİR POLİTKACI OLDUN"

Stein, "Başarılıydın, güçlüydün, siyasi sistemimizin zirvesinde duruyordun. Yolun bir yerinde yolunu kaybettin ve bu kamu yararı için çalışmak yerine kendi iyiliğin için çalışmaya dönüştü. Üzgünüm ama, yozlaşmış bir politikacı oldun." ifadelerini kullandı.

"KÖTÜLÜKTEN ÇOK İYİLİK YAPTIM"

71 Yaşındaki Menendez ise hapis cezası karşısında gözyaşlarını mendille silerek, "Sayın yargıç, karşınızda terbiye edilmiş bir adam var. Tüm hayatımı başkalarına hizmet etmeye adadım. Mükemmel bir adam olmaktan uzağım ancak kamu hizmetindeki yarım yüzyılıma inanıyorum, kötülükten çok iyilik yaptım." diye konuştu.

11 Yıl hapis cezası ile Menendez, ABD tarihinde en uzun süre ceza alan eski bir senatör olarak kayıtlara geçti.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET SUÇLAMALARINDAN SUÇLU BULUNMUŞTU

ABD'de hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, New Jersey Senatörü Menendez, 16 Temmuz 2024'te New York'taki mahkeme jürisi tarafından suçlu bulunmuştu.

Mahkeme jürisi, Menendez'in rüşvet almak, hakkındaki soruşturmalara yönelik baskı yaparak adaleti engellemek ve yabancı ülke için faaliyetlerde bulunmak iddialarını kapsayan 16 ayrı suçlamanın tamamından suçlu olduğuna karar vermişti.

Menendez, jüri tarafından suçlu bulunduktan sonra 21 Ağustos 2024'te, ABD Senatosu'nda geçirdiği 18 yıl, 7 ay ve 4 günle New Jersey tarihinin en uzun süre görev yapan dördüncü senatörü pozisyonundan istifa etmek zorunda kalmıştı.

TÜRKİYE KARŞITI, RUM VE ERMENİ LOBİSİNE YAKINDI

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez, ABD Kongresinde Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla biliniyordu.

Menendez, ABD'den Türkiye'ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelirken, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki politikalarından rahatsızlığını da her fırsatta gündeme getiriyordu.

Menendez'in hakkındaki soruşturmalar nedeniyle Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığından ayrıldıktan sonra Türkiye'ye yönelik F-16 satışının gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmamıştı.

Son dakika haberi: Türkiye düşmanı Bob Menendez tarih oldu! Kararı duyurdu...Son dakika haberi: Türkiye düşmanı Bob Menendez tarih oldu! Kararı duyurdu...

Türkiye karşıtı ABD'li senatör Menendez, rüşvet almakla suçlu bulundu!Türkiye karşıtı ABD'li senatör Menendez, rüşvet almakla suçlu bulundu!

Menendez'in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama aitMenendez'in evinden külçe altınlar çıktı: Kaynanama ait

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • Nokta 2 ay önce Şikayet Et
    Umarım hapiste yatar...
    Cevapla
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    Hapisten tabutla çıkar artık. Günahlarını düşünmek için bol bol vakti olacak içeride.
    Cevapla
  • Delibaş 2 ay önce Şikayet Et
    Deyyus-u Ekber. Bu vatana kem gözle bakanın, iki gözü önüne aksın inşaallah. Vesselam...
    Cevapla
  • Gültepeli Bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Çokk güzel Türkiye için emsalsiz bir karar değilmi REİS Türkiye'de dokunulmazlıkk kanunu kalkkmalı herr haiinn yargılanmalı bu kanun niye Türkiye'de varr kimleri kimlerden koruyorr sizler milllett vekili değilmisinizz niyee buu dokunulmazlıkkii korkması gereken sizler değil bizz Türkiye halkıyız sizlere bu imkanları verdiğimiz için sayın vekiilllerr hadi RTE REİS dokunulmazlıklar kalksın
    Cevapla
  • Arimli 2 ay önce Şikayet Et
    Türk'e kefen bicenin sonu korkunç olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Türkiye Kupası'nda finalde
Fransa'yı kovan ülkede darbe girişimi!