Kanada’dan Filistin açıklaması: “Kaderlerini tayin hakkını destekliyoruz”

Sosyal medya platformundan açıklamalarda bulunan Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, " Filistinlilerin kaderlerini tayin hakkını destekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kanada’dan Filistin açıklaması:  “Kaderlerini tayin hakkını destekliyoruz”
Kanada’dan Filistin açıklaması: “Kaderlerini tayin hakkını destekliyoruz”
GİRİŞ 06.02.2025 16:32 GÜNCELLEME 06.02.2025 16:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Filistinlilerin kaderlerini tayin etme hakkını desteklediklerini bildirdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM YAPTI

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, sosyal medya hesabından, ABD Başkanı Trump'ın Gazze ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Joly, ülkesinin Gazze konusunda uzun süredir devam eden tutumunun, değişmediğini belirterek, “İsraillilerin ve Filistinlilerin uluslararası kabul görmüş sınırlar içinde güvenle yaşayabilecekleri iki devletli çözüme ulaşması konusunda” kararlı olduklarını ifade etti.

Joly, Hamas'ın Gazze'nin yönetiminde herhangi bir rolü olmadığını vurgulayarak, Filistinlilerin kendi kaderlerini tayin etme hakkını desteklediklerini kaydetti.

 

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ABDULHAK 1 ay önce Şikayet Et
    abd onları eyaleti yapmaya karar verince ağız değiştirdiler. abd iddiasından vazgeçsin yine dönerler
    Cevapla
  • boyacı 1 ay önce Şikayet Et
    ABD bir tebessüm etse itlik etmeye hazırlar ne de olsa gavur
    Cevapla
  • Han 1 ay önce Şikayet Et
    Bir musibet bin nasihatten değerlidir,yola geldin mi sonunda Kan..(ayan)..ada
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    ABD'nin Turşucunun şahidi şıracı KANADA.. Yaa gördünmü ? Bunca ABD kıyakçılığın sonunda "ABD tarafından yaptırımlara maruz kalınca" sizlerde doğruları söylemeye başladınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 kırmızı kart 5 gol... Akyazı'da muhteşem düello! Trabzonspor yarı finalde
Volkan Konak, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı