ABD ve Meksika sınır güvenliğini konuştu!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakanı Marco Rubio'nun Meksika Dışişleri Bakanı Juan Ramon de la Fuente ile sınır güvenliğine ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

GİRİŞ 06.02.2025 17:01 GÜNCELLEME 06.02.2025 17:16

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Meksika Dışişleri Bakanı Juan Ramon de la Fuente, sınır güvenliğini değerlendirmek üzere telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YAZILI AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Meksika Dışişleri Bakanı Juan Ramon de la Fuente’nin telefonda görüştüğü bildirildi. İki ülke arasındaki sınır güvenliğinin değerlendirildiği görüşmede Rubio ile de la Fuente, ABD'ye fentanil akışı, düzensiz göçmenlerin geçişi ve sınıraşan suç faaliyetlerini önlemenin yollarını ele aldı.

MEKSİKA'YA TEŞEKKÜR!

Rubio, ABD sınırına 10 bin asker göndermesi nedeniyle Meksika'ya teşekkür etti.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin projesi Çin'i korkuttu: Türkler Hint Okyanusu ve Atlantik'e kadar uzanacak!
'5 yılda İstanbul'un deprem sorununu çözerim' diyordu: İmamoğlu ağız değiştirdi!