Trump'ın temsilcisi ülkeyi ayağa kaldırdı! Halk sokağa döküldü, ABD'ye sert tepki!
Lübnan'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilci Yardımcısı Morgan Ortagus'un Hizbullah'a yönelik açıklamaları büyük tepki çekti. Lübnan halkı Beyrut Havalimanı önünde toplanarak protesto düzenledi.
Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilci Yardımcısı Morgan Ortagus'un Beyrut ziyaretinde Lübnan halkı ve Hizbullah ile ilgili sözleri nedeniyle çok sayıda Hizbullah destekçisi Beyrut'taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı önünde toplanarak büyük bir eylem düzenledi.
Hizbullah bayrakları ve eski liderleri Hasan Nasrallah'ın fotoğraflarını taşıyan göstericiler, Ortagus'un Hizbullah'a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.
Protestocular, Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım lehine sloganlar attı.
ORTAGUS NE DEDİ?
ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilci Yardımcısı Morgan Ortagus, Beyrut'taki Baabda Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile görüşmesi sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu.
'LÜBNANLILARI ÜLKENİN GELECEĞİ KONUSUNDA HİÇ BU KADAR COŞKULU GÖRMEMİŞTİM'
Ortagus, "ABD'de ve dünyadaki Lübnanlıları ülkenin geleceği konusunda hiç bu kadar coşkulu görmemiştim. Bunun büyük ölçüde Hizbullah'ın İsrail tarafından yenilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
"İsrail'e Hizbullah'ı yendiğini için teşekkür ederim" diyen Ortagus, Lübnan halkının ve Cumhurbaşkanı Avn'ın da bu olayda rolünün olduğunu ileri sürdü.
DAVUT YILDIZI YÜZÜK TAKTI
Ortagus, Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Nevvaf Selam dahil herkesin "yolsuzluğu bitirmek konusunda kararlı olduğunu" belirtirken, "Hizbullah'ın hiçbir şekilde hükümette yer almayacağını" iddia etti.
Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile el sıkışan Ortagus'un İsrail'in sembolü olan "Davut Yıldızı" yüzük taktığı görülürken, olay sosyal medyada da tepkilere yol açtı.
-
Vatandaş ! 8 dakika önce Şikayet EtSuriye'de işimiz bittikten sonra Sıra Lübnanda demekki !Beğen
-
Muammer 40 dakika önce Şikayet EtBunlar zaten domuz ki.Ne zaman Müslümana yardımcı oldular.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Oğuz Türkü 52 dakika önce Şikayet EtHizbullah sözde müslüman bir orgut ancak Suriye'deki müslümanlara yaptığı katliamlar Türkiye'ye karşı attığı adımlar İran gibi meshep fitnesi yayan bir devletin maşası olmak ... İşte CENAB İ HAK böyle cezalandirir . Ne Hizbullah in politik bakişi nede İran in siyasi duruşu İslam'la ne Ummed politikasıyla uzaktan yakından alakası yok ..yani eden bulur...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Mert 58 dakika önce Şikayet EtDavut yıldızı yüzüğü takmış ? Yahudi zaten.. eşinin soyismi Weinberg ! Alman yahudilerinden .. Her şey açık ortadaBeğen Toplam 4 beğeni
-
Vatandaş 59 dakika önce Şikayet EtMüslümanlar Kur’an’ı okusalardı, bugün bunları yaşamıyor ve hatta dünya müslümanların ağzına bakıyor olacaktı. Fakat Müslümanlar fırka hizip sınıflara ayrıldılar ve kendi aralarında önceki Ümmetler gibi parçalara ayrıldılar.Beğen Toplam 1 beğeni