Türkiye'ye geleceğini duyuran Zelenski, Putin'le görüşüp savaşı bitirme şartını açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirme amacıyla olası müzakereler için görüşme şartını açıkladı.

Türkiye'ye geleceğini duyuran Zelenski, Putin'le görüşüp savaşı bitirme şartını açıkladı
Türkiye'ye geleceğini duyuran Zelenski, Putin'le görüşüp savaşı bitirme şartını açıkladı
GİRİŞ 15.02.2025 01:25 GÜNCELLEME 15.02.2025 01:25
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 61. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2025) kapsamında düzenlenen güvenlik konulu panelde yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi yönünde olası müzakereler hakkında aldıkları yeni kararı duyurdu.

PUTİN İLE GÖRÜŞMEK İÇİN ABD VE AVRUPA ŞARTI

Müzakereler konusunda Putin'e güvenmediğini kaydeden Zelenski, bu tür görüşmelerin olması durumunda Ukrayna'nın Batılı müttefikler ile ortak bir çözüm üretmesi gerektiğini belirtti.

Zelenski, Rusya ile daha öncede esir takası konusunda görüştüklerini ancak Rusya'nın sözünden caydığını savundu.

ABD Başkanı Donald Trump ile telefonla görüştüğünü hatırlatan Zelenski, Trump'ın kendisiyle "istediği zaman arayabilmesi için" cep telefonu numarasını paylaştığını aktardı.

Savaşın bitmesi için öncelikle ABD ve Avrupa ile ortak bir çözüm planı üzerinde çalışmaları gerektiğine dikkatini çeken Zelenski, ancak bundan sonra Putin ile masaya oturacağını kaydetti.

'PUTİN'LE OTURUP SAVAŞI DURDURACAĞIZ, BEN ANCAK BU ŞARTLA GÖRÜŞMEYE HAZIRIM'

Rusya tarafından sadece Putin ile görüşeceğini ifade eden Zelenski, "Sonra Putin'le oturup savaşı durduracağız. Ben ancak bu şartla görüşmeye hazırım, başka hiçbir uzlaşma şartıyla görüşmeye hazır değilim." dedi.

Zelenski, savaşı bitirme sürecinde arabuluculuktan çok ABD'nin Ukrayna'nın yanında yer almasına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Henüz bir barış planı üzerinde konuşmadıkları için bu planın Münih'te imzalanmayacağını kaydeden Zelenski, önce konuyla ilgili Trump'la çalışmaları gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE'YE GELECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Zelenski, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini bildirmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • Ordulu 17 dakika önce Şikayet Et
    aBD den meded uman ya ahmak ya da haindir. Gözümde zelenski Zionist bir piyondur. Ülkesinin madenlerini abd ye peşkek çekiyor. Hiç iyi bir lider değil.
    Cevapla
  • hasan 20 dakika önce Şikayet Et
    bunun ülke yönetmek dediğini usta komedyenler talk-show larında espiri olarak kullanıyor..
    Cevapla
  • Cngz56 32 dakika önce Şikayet Et
    Do.uz babanız durun deyince duracaksınız hamas gibi bir karakteriniz olunca savaşır hakkınızı ararsınız yıllardır yalandan vuruşuylrsunuz sırf dünya ekonomisi zarar görsün
    Cevapla
  • Han 35 dakika önce Şikayet Et
    Putinin tek şartı bu Yahudi soytarının kellesi...
    Cevapla
  • NAK 38 dakika önce Şikayet Et
    Zelenski bir oyuncu kendini oyun setinde zannediyor..:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ihlallere göz yummadı! 369 Filistinli daha özgür olacak
İsrailli Bakan Saar'dan skandal Filistin duyurusu: Filistin, İsrail toprağıdır...