Sıkıyönetim ilanı ile suçlanıyorlardı... 17 general ve 13 subaya soruşturma!

Güney Kore'de, Yoon Suk Yeol'un 3 Aralık 2024'teki başarısız sıkıyönetim ilanına dahil olmakla suçlanan 17 general ve 13 subaya soruşturma açıldı.

 Sıkıyönetim ilanı ile suçlanıyorlardı... 17 general ve 13 subaya soruşturma!
Sıkıyönetim ilanı ile suçlanıyorlardı... 17 general ve 13 subaya soruşturma!
GİRİŞ 19.02.2025 14:18 GÜNCELLEME 19.02.2025 14:23

Güney Kore'de, ana muhalefetteki Demokrat Parti (DP) milletvekili Ahn Gyu-back, 17 general ve 13 subay hakkında sıkıyönetim ilanıyla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

Güney Kore'de, devlet başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Yoon Suk Yeol'un 3 Aralık 2024'teki başarısız sıkıyönetim ilanına dahil olmakla suçlanan aralarında 17 generalin de bulunduğu 30 rütbeli asker hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Soruşturmaya dahil edilen isimler arasında 3 tüm general, 8 tuğgeneral ile 11 albay, 1 yarbay ve 1 binbaşı da bulunuyor.

KAYNAK: DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yapay zeka, Beşiktaş - Galatasaray derbisini kazanacak takımı açıkladı
İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol! Güzergah belli oldu